*Φωτογραφία: mommypotamus.com
Τι θα χρειαστείτε
900 γραμμάρια φράουλες (ή αλλιώς 6 ½ φλιτζάνια φράουλες πλυμένες, στεγνές και χωρίς το κοτσάνι τους.
¼ του φλιτζανιού μέλι
3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού (κατά προτίμηση φρέσκο)
Λίγο νερό (μόνο αν το μίγμα βγει πολύ πηχτό και κρίνετε ότι χρειάζεται)
Τι θα κάνετε
Βήμα 1ο
Πλύνετε πολύ καλά τις φράουλες, αφήστε τις να στεγνώσουν και στη συνέχεια αφαιρέστε το κοτσάνι τους.
*Φωτογραφία: happyfoodstube.com
Βήμα 2ο
Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια, τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο σκεύος και αρχίστε να τις λιώνετε με τον πάτο ενός ποτηριού.
*Φωτογραφία: mountainfeed.com
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι, το ξύσμα απ’ το λεμόνι και τον χυμό λεμονιού και αφήστε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
*Φωτογραφία: mountainfeed.com
Βήμα 4ο
Ενώ το μίγμα βράζει, ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να γίνει πηχτό. Συνήθως, 45 λεπτά αρκούν αλλά αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα των φρούτων.
*Φωτογραφία: mountainfeed.com
Βήμα 5ο
Αφού κρίνετε ότι ετοιμάστηκε, αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια αδειάστε την σε γυάλινα βαζάκια. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε πως έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Συγκεκριμένα, στο ψυγείο, η σπιτική μαρμελάδα μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μια εβδομάδα, γιατί δεν έχει καθόλου συντηρητικά.
*Φωτογραφία: mountainfeed.com
Και ένα μικρό τρικ που κάνει τη διαφορά…
Για να δείτε αν η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, βάλτε μία μικρή ποσότητα του μίγματος σε ένα κουτάλι, και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα πιάτο στην κατάψυξη. Αφήστε το μέσα για 5 λεπτά και έπειτα βγάλτε το. Αν η μαρμελάδα δεν πέφτει απ’ το κουτάλι εύκολα όταν το γυρνάτε στο πλάι, σημαίνει ότι είναι έτοιμη και ότι ήρθε η ώρα να σβήσετε τη φωτιά. Αν πάλι, πέφτει χωρίς προσπάθεια, τότε χρειάζεται σίγουρα ακόμη 5 λεπτά.
*Φωτογραφία: yourfoodfantasy
Πώς να αποστειρώσετε τα βαζάκια
Πριν την χωρίσετε στα βαζάκια, πλύντε τα πολύ καλά με υγρό πιάτων και ζεστό νερό και έπειτα αποστειρώστε τα τοποθετώντας σε βραστό νερό για ένα τέταρτο. Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα μεταφέρετε τα βάζα και τα καπάκια τους πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, με το άνοιγμα προς τα κάτω. αν δεν έχετε σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα, φυλάξτε τα στο ψυγείο για να διατηρηθεί η αποστείρωση.
*Φωτογραφία: topsy.one
Πηγή: texanerin.com