Η «Φάρμα του Διαδικτύου» -μια πρωτοποριακή παράσταση - με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό εκπαιδεύει τους μικρούς θεατές να αναγνωρίζουν και να προστατεύονται από τους «λύκους» του διαδικτύου. Τα παιδιά μαθαίνουν να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός.
Το 2016 το έργο βραβεύτηκε -μοναδικό από την Ελλάδα- σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως μια από τις πιο εμπνευσμένες πρακτικές που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο καθώς συμπεριλήφθηκε στην ειδική πανευρωπαϊκή έκδοση του ιδρύματος Evens για τον Ψηφιακό αλφαβητισμό στην Ευρώπη.
Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 45.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης πορείας της, η «Η Φάρμα του Διαδικτύου» συνεργάστηκε με δεκάδες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως με την Google Ελλάδος, Περιφέρειες, Δήμους, Κέντρα Πρόληψης - ΟΚΑΝΑ, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ , την Αρχιεπισκοπή Αθηνών κι επίσης αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.
Υπόθεση:
Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα;
Ταυτότητα παράστασης:
Διασκευή-σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Παίζουν: Άννα Πορφύρη, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Γαβρέλας