Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο παρφέ παγωτό κρέμα

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο παρφέ παγωτό κρέμα

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν  νοείται. Κι επειδή τα «έτοιμα» παγωτά ενδεχομένως περιέχουν περισσότερες θερμίδες και υστερούν σε γεύση, ας προτιμήσουμε τη σπιτική εκδοχή του, φτιάχνοντας σπιτικό παρφέ παγωτό κρέμα. Αν νομίζετε ότι η διαδικασία είναι δύσκολη, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα χρειαστείτε λίγα μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και ελάχιστα υλικά.

Μπορείτε να το κάνετε κυριολεκτικά μέσα σε δέκα λεπτά, αρκεί να υπολογίσετε και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να παγώσει στο ψυγείο.

Υλικά

Φυτική κρέμα γάλακτος

Ζαχαρούχο γάλα

Βανίλια σε σκόνη

Μισό σφηνάκι ρακί ή οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας σας

Αρωματικό υγρό ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Τρούφα/ σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο



Ρίχνετε την φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ και το βάζετε σε λειτουργία για ένα λεπτό. Στο τέλος, ελέγχετε αν η κρέμα έχει πήξει αρκετά όπως στη φωτογραφία.

Βήμα 2ο



Στη συνέχεια ρίχνετε το ποτό της αρεσκείας σας και τη βανίλια.

Βήμα 3ο



Προσθέτετε σιγά- σιγά το ζαχαρούχο γάλα για να μην «κάτσει» στην κρέμα και βάζετε πάλι σε λειτουργία το μίξερ για λιγότερο από δύο λεπτά. Ελέγχετε αν το αποτέλεσμα είναι κρεμώδες και αν χρειαστεί το «χτυπάτε» λίγο ακόμα.

Βήμα 4ο



Περιχύνετε το μίγμα σε ένα πλαστικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για 2 με τρεις ώρες.



Στη συνέχεια, το σερβίρετε και το εμπλουτίζετε με την γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.

Extra tips:

*Προτιμήστε μόνο την φυτική κρέμα γάλακτος. Η «κλασική» κρέμα γάλακτος δεν θα έχει το ίδιο κρεμώδες αποτέλεσμα.

*Καλύψτε το πλαστικό σκεύος με ένα καπάκι για να μην μετατραπεί σε κανονικό  παγωτό.

*Αν θέλετε να έχετε μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγώνια, κρατήστε μια ποσότητα για μια λαχταριστή κρέμα που θα αφήσετε στην ψύξη για λίγη ώρα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν κρέμα για τσιζκέικ ή άλλα γλυκά. 

v