Μεξικάνικη βραδιά: 3 πιάτα για όλη την οικογένεια

Μεξικάνικη βραδιά: 3 πιάτα για όλη την οικογένεια

Πάρτε ένα ρεπό από την κλασική ελληνική κουζίνα και οργανώστε ένα ξεχωριστό – και πανεύκολο δείπνο- για όλη την οικογένεια με άρωμα… Μεξικού! Σας προτείνουμε τρία πεντανόστιμα και πανεύκολα πιάτα στα οποία δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Ειδικά αν προγραμματίζετε μια οικογενειακή σινεφίλ βραδιά στο σπίτι, είναι η κατάλληλη επιλογή για να μεξικάνικες γεύσεις ενώ βλέπετε την αγαπημένη σας ταινία.

1.  Για αρχή…

 Μια συσκευασία νάτσος από το σούπερ- μάρκετ!

Πώς θα τα φτιάξετε

Η παρέα τους: λιωμένο τυρί!

Επειδή νάτσος χωρίς σος τυρί δε νοούνται, δείτε πώς θα φτιάξετε βήμα βήμα τη σος.

Τι θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

1,5 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση τσένταρ)

Ελάχιστο αλάτι

Πώς θα το φτιάξετε

Ρίχνετε το βούτυρο και το αλεύρι σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα «χτυπάτε» μέχρι να ανακατευτούν καλά. Όταν το μίγμα αρχίζει να βγάζει μπουρμπουλήθρες, συνεχίζετε να ανακατεύετε για ακόμα ένα λεπτό.



Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα, ανεβάζετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν δεν «πέφτει» από το κουτάλι. Τότε, απομακρύνετέ το από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το τσένταρ (περιμένετε πρώτα να λιώσει η πρώτη παρτίδα και μετά προσθέστε την κάθε επόμενη).



Όταν το τυρί έχει λιώσει εντελώς, προσθέστε ελάχιστο αλάτι. Δοκιμάστε το δημιούργημά σας και, αν κρίνετε ότι τραβάει κι άλλα μπαχαρικά, προσθέστε πιπέρι, πάπρικα ή κάρι.

Φωτογραφίες: notey.com

*Extra tip: αν η σάλτσα, σας φαίνεται πολύ παχύρρευστη, ρίξτε λίγο γάλα ακόμα και ανακατέψτε.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τα νάτσος ακόμα πιο χορταστικά, μπορείτε να προσθέσετε κιμά. Η διαδικασία έχει ως εξής:

*Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά (500 γραμμάρια) . Ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα για τουλάχιστον 5 λεπτά.

*Έπειτα, ρίχνετε λίγη πασάτα (μισό φλιτζάνι) και νερό (1/4 φλιτζανιού) και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για 5 λεπτά. 

*Σε ένα πιάτο τοποθετείτε τα νάτσος και από πάνω στρώνετε τον κιμά! Η λιχουδιά σας είναι έτοιμη. 



2. Συνεχίζουμε με το κυρίως: Μπουρίτο με κοτόπουλο



Τι θα χρειαστείτε

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γραμμάρια κιμά από κοτόπουλο

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

1 πακέτο πίτες τορτίγια

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

Ψιλοκομμένη ντομάτα- αγγούρι- καλαμπόκι- μανιτάρια και γλυκόξινη σάλτσα.

Μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών (προαιρετικά- εναλλακτικά προσθέστε τα μπαχαρικά της επιλογής σας)

Πώς θα το φτιάξετε

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει (αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, μπορείτε να τα βάλετε μόνο νερό).

Έπειτα, προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.

Φωτογραφίες: zoomyummy

Ρίξτε 3 κουταλιές του γλυκού από το μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών μαζί με τον ζωμό. Ανεβάστε ελαφρώς τη φωτιά, μέχρι το μίγμα να σιγοβράσει. Όταν το μίγμα απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο.

Aπλώστε το μίγμα στις πίτες, προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, διπλώστε και απολαύστε!

3. Για συνοδευτικό: μεξικάνικο ρύζι με λαχανικά



Τι θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1,5 φλιτζάνι ρύζι

Ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά)

1,5 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο

¾ φλιτζανιού κόκκινα φασόλια

Αλατοπίπερο και κύμινο

Πώς θα το φτιάξετε

Σοτάρετε το σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Ρίξτε μέσα το ρύζι και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να πάρει μια καφέ απόχρωση.

Προσθέστε τον ζωμό, τις ντομάτες και τη μισή ποσότητα νερού. Ρίξτε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το καρότο και το καλαμπόκι και αφήστε το μίγμα για ακόμα δέκα λεπτά. 

Ρίξτε τα φασόλια και έπειτα απομακρύνετε από τη φωτιά. Μόλις δείτε ότι το ρύζι έχει απορροφήσει όλο το νερό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. 

Απολαύστε το δείπνο σας και μην ξεχνάτε… Βίβα λα Μέχικο!

v