Τι θα χρειαστείτε
15 γαρίδες
15 μύδια (ολόκληρα με κέλυφος)
1 μέτριο καλαμάρι
300 γρ. μακαρόνια #6
10 ντοματίνια
5 κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρἐσκο ή τριμμένο θυμἀρι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1/2 κοὐπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Πλύνετε και καθαρίστε πολύ καλά τα θαλασσινά.
Το καλαμάρι κόβεται σε στενές λωρίδες, τα μύδια θέλουν καλό καθάρισμα και βγάλσιμο του μουστακιού από το πλάι και οι γαρίδες καθαρίζονται ωμές, αφήνοντας απάνω το κεφάλι.
Βήμα 2ο
Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τα μύδια και ρίξτε το κρασί.
Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Βήμα 3ο
Αποσύρετε τα μύδια και σουρώστε το ζουμί βάζοντας απάνω και μια στρώση βαμβάκι.(Αυτό το κάνουμε διότι μπορεί να έχει μείνει λίγη άμμος από τα οστρακοειδή)
Κρατήστε τον ζωμό για την σάλτσα στην άκρη.
Βήμα 4ο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το μισό λάδι και σωτάρετε το καλαμάρι για 2-3 λεπτά, ώσπου να ασπρίσει.
Βήμα 5ο
Το βγάζετε από το λάδι και στο ίδιο τηγάνι βάζετε το φρέσκο κρεμμύδι, τα ντοματίνια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τον ζωμό από τα μύδια και βράστε για 2-3 λεπτά.
Στην σάλτσα βάλτε στην συνέχεια τις γαρίδες, τα μύδια και το καλαμάρι και αφήστε για άλλα 2-3 λεπτἀ, να πάρουν μια βράση.
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 5ο
Βράστε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και τα βάλτε τα απευθείας από το νερό τους με μια κουτάλα μέσα στην σάλτσα.
Βήμα 6ο
Ανακατέψτε και σερβίρετε τη μακαρονάδα σας ζεστή!
Extra tips:
* Όποια μύδια δεν ανοίξουν, τα πετἀμε!
* Στο σερβίρισμα, αν θέλετε, αφαιρέστε το κέλυφος από τα μύδια, ώστε να μείνει μόνο το «ψαχνό» στο πιάτο σας.
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!