Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να προμηθευτείτε με ειδικές φόρμες παγωτού για να πάρουν το επιθυμητό σχήμα.
1. Η Nutella σε ξυλάκι
Η Nutella είναι κλασική αγάπη μικρών και μεγάλων. Εντυπωσιάστε τα παιδιά, μετατρέποντάς την σε… παγωτό. Η εκτέλεση είναι πολύ απλή και θα σας αποζημιώσει με την γεύση του.
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 3 παγωτά)
1 φλιτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος
Μισό φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας Nutella
Πώς θα το φτιάξετε
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι και βάλτε το σε λειτουργία μέχρι ν’ ανακατευτούν καλά. Έπειτα, περιχύστε το μίγμα στις ειδικές φόρμες, αφήστε το να παγώσει για κάποιες ώρες και μετά… απολαύστε υπεύθυνα!
*Αν δεν έχετε νουτέλα ή μερέντα σπίτι, δείτε εδώ πώς θα την φτιάξετε σε 5 μόνο απλά βήματα.
2. Διαχρονική αγάπη: cream n’ cookies
Τα μπισκότα που το χειμώνα βουτάτε στο γάλα με τα παιδιά, τώρα θα τα βουτάτε στο… παγωτό.
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 12 παγωτά)
Ένα πακέτο μπισκότα Oreo (που περιέχει 24 μπισκότα)
1 λίτρο παγωτό βανίλια
1 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα Oreo
Πώς θα το φτιάξετε
Γεμίστε την κάθε φόρμα με μια κουταλιά της σούπας παγωτό βανίλια και έπειτα ρίξτε μέσα ένα ολόκληρο μπισκότο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει όλη η φόρμα. Προσέξετε μόνο να μην υπάρχουν μικρές τρύπες ή κενά στο παγωτό όταν το βάζετε στη φόρμα για να γίνει ομοιόμορφο.
Στη συνέχεια, αφήστε το να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Μετά, αφαιρέστε προσεκτικά το κάθε παγωτό, απλώστε το τριμμένο μπισκότο σε ένα πιάτο και «ξαπλώστε» το εκεί μέχρι το μπισκότο να καλύψει την επιφάνειά του.
Τέλος, τυλίξτε το κάθε παγωτό με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην κατάψυξη μέχρι να το καταναλώσετε.
3. Το Fro-yo αλλιώς
Αν θέλετε μια πιο υγιεινή εκδοχή του παγωτού, επενδύστε στο frozen yogurt, με μικρές «πινελιές» που θα κάνουν ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά να το προτιμήσουν.
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 8 παγωτά)
Για το παγωτό
1 φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση με γεύση βανίλια για πιο γλυκιά γεύση)
Μισό φλιτζάνι μίγμα για κέικ
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
250 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζανιού κονφετί ζαχαροπλαστικής
Σιρόπι μαύρης σοκολάτας
Για τη γαρνιτούρα
Σταγόνες μαύρης σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας κανονική κρέμα γάλακτος
Πώς θα το φτιάξετε
Για το παγωτό
Σε ένα δοχείο, αδειάστε το γιαούρτι και το μίγμα για κέικ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίξτε τη φυτική κρέμα γάλακτος και τα κονφετί.
Γεμίστε τις φόρμες με το μίγμα και αφήστε τις να παγώσουν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Για τη γαρνιτούρα
Σε μπεν μαρί, τοποθετήστε τις σταγόνες σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι το μίγμα να λιώσει εντελώς. Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα περιχύστε το πάνω από τα ξυλάκια.
4. Για τους λάτρεις της φράουλας
Τα φρούτα στα παγωτά έχουν την τιμητική τους. Αν θέλετε να τα συμπεριλάβετε, έστω και έτσι, στη διατροφή του παιδιού, δείτε την πιο εύκολη συνταγή για παγωτό φράουλα σε ξυλάκι.
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 8 παγωτά)
Περίπου 900 γραμμάρια φράουλες
Πώς θα το φτιάξετε
Κόψτε 5-6 φράουλες σε λεπτές φέτες και κρατήστε τις για να διακοσμήσετε τα ξυλάκια.
Στη συνέχεια, κόψτε όλες τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση ή στα τέσσερα και βάλτε τις στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν… πουρές. Τοποθετήστε τις πρώτες, κομμένες φράουλες (για τη γαρνιτούρα) στις άκρες της κάθε φόρμας.
Στη συνέχεια, περιχύστε το μίγμα στην κάθε φόρμα ξεχωριστά και ασφαλίστε τις με τα ξυλάκια τους. Αφήστε τα στην κατάψυξη για τρεις με τέσσερις ώρες.
5. Εναλλακτικά: Φράουλα με λευκή σοκολάτα
Αν σας φαίνεται πάρα πολύ εύκολη, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με άσπρη σοκολάτα
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 παγωτά)
500 γραμμάρια γιαούρτι με γεύση φράουλα
75 γραμμάρια άσπρη σοκολάτα κουβερτούρα
Πώς θα το φτιάξετε
Λιώστε την σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα, αφήστε το να κρυώσει για λίγη ώρα και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και τοποθετήστε το στις φόρμες. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον τέσσερις ώρες και μετά σερβίρετε.
6. Κλασικό παγωτό φιστίκι
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 6 με 8 παγωτά)
¾ κουτιού γάλα εβαπορέ
4 φακελάκια τσαγιού earl grey
Μισή κουταλιά της σούπας κάρδαμο
Περίπου 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Μια χούφτα καλά θρυμματισμένα φιστίκια (ή και περισσότερα αν θέλετε να τα βάλετε και στη γαρνιτούρα)
Πώς θα το φτιάξετε
Σε ένα μικρό σκεύος, ρίξτε το γάλα εβαπορέ σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μέσα τα φακελάκια του τσαγιού και το κάρδαμο. Όταν το γάλα αρχίζει να βράζει, αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για τριάντα λεπτά.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα φιστίκια. Έπειτα, γεμίστε τις φόρμες. Καλύψτε τις φόρμες με μια πλαστική μεμβράνη για να μην σχηματιστεί μια κρούστα. Βάλτε τις στην κατάψυξη και αφήστε τις να παγώσουν όλο το βράδυ.
Για τη γαρνιτούρα, βάλτε τα υπόλοιπα φιστίκια και απολαύστε.
Extra tips
*Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα τα παγωτά από τις φόρμες τους, αφήστε για 10 με 20 δευτερόλεπτα κάτω από ζεστό νερό.
* Αν , αντί για φόρμες, χρησιμοποιείτε μικρά φλιτζάνια, μπορείτε να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο και να προσθέσετε μετά τα ξυλάκια. Εναλλακτικά, αφήστε τα να παγώσουν για μία ώρα και έπειτα προσθέστε τα.