Τι θα χρειαστείτε
1 κούπα άσπρη ζάχαρη (ή, αν προτιμάτε να «γλυκίζει» λιγότερο ¾ κούπας)
1 κούπα νερό
1 κούπα χυμό λεμονιού (ανάλογα με το μέγεθός τους, θα χρειαστείτε 4-6 λεμόνια)
2 με 3 κούπες κρύο νερό (για να διαλύσετε τον χυμό)
Λίγο φρέσκο δυόσμο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Φτιάξτε το «σιρόπι»: Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς και βγάλτε το σκεύος απ’ τη φωτιά
Βήμα 2ο
Στύψτε τα λεμόνια και σουρώστε ώστε να απαλλαχτείτε από ίνες και κουκούτσια.
Βήμα 3ο
Βάλτε σε μια κανάτα το σιρόπι και τον χυμό από τα λεμόνια. Προσθέστε 2 με 3 κούπες κρύο νερό και ανακατέψτε καλά. Αν η λεμονάδα είναι πολύ γλυκιά για τα γούστα σας, προσθέστε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού. Αν είναι αρκετά ξινή, αραιώστε με λίγο νερό. Προσθέστε λίγο φρέσκο δυόσμο και τοποθετήστε την κανάτα στο ψυγείο.
Βήμα 4ο
Βάλτε στο ψυγείο την κανάτα και παγώστε για 30 έως 40 λεπτά. Σερβίρετε με πάγο, μια φετούλα λεμόνι και λίγο φρέσκο δυόσμο.