Τι θα χρειαστείτε
2 κεσεδάκια φράουλες
150 ml ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
800 γρ. τυρί κρέμα, που πρέπει να αφήσετε εκτός ψυγείου
250 γρ. μαργαρίνη πλάκα, που πρέπει να αφήσετε εκτός ψυγείου
4 φύλλα ζελατίνης
Φόρμα 22 εκατοστών για cheesecake
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Πρώτα, φτιάξτε την βάση του cheesecake. Βάλτε τα μπισκότα τμηματικά στο multi και χτυπήστε τα μέχρι να διαλυθούν.
Βάλτε τα σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2ο
Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το στα θρυμματισμένα μπισκότα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βήμα 3ο
Βουτυρώστε την φόρμα σας και βάλτε στις άκρες και στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε από πάνω το μείγμα μπισκότου και πατήστε το καλά με ένα κουτάλι, για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 4ο
Πλύνετε καλά τις φράουλες. Κόψτε τις μισές και πολτοποιήστε τις στο multi.
Βήμα 5ο
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και τον πολτό φράουλας.
Βήμα 6ο
Διαλύστε την ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και προσθέστε την τελευταία στο μείγμα.
Βήμα 7ο
Ανακατέψτε καλά και στρώστε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Βήμα 8ο
Όταν περάσει ο χρόνος, βγάλτε τις άκρες από τη φόρμα, ξεκολλήστε το αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρετε προσεκτικά πάνω σε μια πιατέλα.
Πριν το σερβίρετε, κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και γαρνίρετε από πάνω το cheesecake! Μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκια σαντιγί ως έξτρα γαρνίρισμα.
Extra tip: Αν το προτιμάτε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη.
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!