Τι θα χρειαστείτε
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1 σκελίδα σκόρδο
1κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα μεσαία
1/3 κούπας γαλέτα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βάλτε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μούλτι και πολτοποιήστε.
Βήμα 2ο
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και προσθέστε και το υγρό μείγμα.
Αν δεν πλάθονται και είναι πολύ μαλακός ο κιμάς απλά προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς! (Προσοχή για να μην είναι πολύ σκληρός! Ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές παραπάνω -όχι περισσότερο!)
Βήμα 3ο
Βάλτε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό μέσα και, σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200, στον αέρα.
Αυτό είναι το κόλπο για ζουμερά μπιφτέκια: η υγρασία τα βοηθάει στο ψήσιμο να παραμείνουν μαλακά και αφράτα! Επίσης, η ντομάτα και η μαγιονέζα παίζουν μεγάλο ρόλο στο ζύμωμα.
Βήμα 4ο
Λαδώστε με ένα πινέλο την σχάρα. Πλάστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε τα πάνω. Με το ίδιο πινέλο λαδώστε τα κι αυτά.
Βήμα 5ο
Ψήστε για 15 έως και 20 λεπτά –το πολύ!- στους 200!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!