Bήμα-βήμα συνταγή για τους καλύτερους κουραμπιέδες

Bήμα-βήμα συνταγή για τους καλύτερους κουραμπιέδες

Έχουν μείνει λιγότερες από δέκα μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, γι' αυτό αν δεν έχετε ήδη φτιάξει κουραμπιέδες, σπεύσατε! Στη συνταγή που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά όλα τα βήματα για να φτιάξετε τέλειους, αφράτους κουραμπιέδες που θα ξετρελάνουν οικογένεια και καλεσμένους! Tο μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο... υπομονετικό χτύπημα του βουτύρου!

Για 45 μέτριους κουραμπιέδες

Τι θα χρειαστείτε

250 γρ. βούτυρο φρέσκο, ανάλατο (αφήστε το εκτός ψυγείου)

1 κρόκος αυγού

2 κ. σ. brandy

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη για το μείγμα

3 ποτήρια αλεύρι (400 γραμμάρια)

Λίγο ανθόνερο

250 γρ. χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

300 γρ. ζάχαρη άχνη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι γαρύφαλλα ολοκληρα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.

Βήμα 2ο

Προσθέστε τον κρόκο αυγού και το brandy και συνεχίστε να χτυπάτε 10 λεπτά με το ρολόι -υπομονή αν εχετε μιξερ χειρός!

Βήμα 3ο

Προσθέστε σταδιακά το αλέυρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και μαλακή.

Μετα και το δεύτερο ποτήρι αλεύρι, πιάστε την ζύμη με τα χέρια σας για να ανακατευτεί καλυτερα!

Τελευταία προσθέστε τα αμύγδαλα.

Βήμα 4ο

Πλάστε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε και καρφώστε σε κάθε έναν από ένα γαρύφαλλο.

Βήμα 5ο

Ψήστε στον αερα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περιπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα!

Μολις βγούνε, ραντίστε τους, όσο είναι ζεστοί, με ανθόνερο και αφήστε τους να κρυώσουν τελείως. Αν το ανθόνερο σας δεν είναι σε μορφή σπρέι, ρίξτε μικρή ποσότητα στην παλάμη σας και ραντίστε με τα δάχτυλά σας!

Βήμα 6ο

Βάλτε σε ενα μπόλ την ζάχαρη άχνη και βυθίστε έναν έναν κουραμπιέ μέσα, μέχρι να καλυφθεί τελείως απο τη ζάχαρη.

Βήμα 7ο

Τοποθετήστε τους κουραμπιέδες σε μια πιατέλα και... καλή σας απόλαυση!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v