Τι θα χρειαστείτε
Για τα μπισκότα:
220γρ φρέσκο βούτυρο
325 γραμμάρια αλεύρι
1 ποτήρι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλία της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο:
3 ποτήρια ζαχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
75γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Τι πρέπει να κάνετε
Bήμα 1ο
Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό με ενα μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε το καλά.
Έπειτα, προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να φτιάξετε ένα μαλακό ζυμάρι.
Βήμα 4ο
Τοποθετήστε την κάθε μπάλα σε ένα κομμάτι μεμβράνης, πατώντας το ελαφρά για να μοιάζει με δίσκο.
Τυλίξτε, και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο (έως και 3 μέρες μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο, ενώ στην κατάψυξη έως και 2 εβδομάδες!).
Βήμα 5ο'Οταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την ζύμη, βγάλτε την από το ψυγείο και ανοίξτε την πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος ενός εκατοστού περίπου.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, κόψτε με κουπ πατ τα σχήματα που θέλετε και ψήστε τα μπισκότα σας πάνω σε ενα φύλλο λαδόκολλας για 5 με 6 λεπτά ή μέχρι να «χρυσίσουν» ελαφρά οι άκρες.
Βήμα 7ο
Σε ενα μπόλ ανακατέψτε την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και την βανίλια και πρσθέστε σιγά σιγά το γάλα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια-δυο σταγόνες χρώμα μαγειρικής για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!