Συνταγή για 10 πιτσάκια
Τι θα χρειαστείτε:
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
10 φέτες γαλοπούλα
Μείγμα τριμμένων τυριών για πίτσα
1/2 κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας (όπως αυτή που κάνετε για τα μακαρόνια)
1 κ. γλ. αλάτι
Λίγη ρίγανη
10 ξυλάκια για σουβλάκια (μπορείτε να τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ σε πακέτα)
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Σε ενα μπόλ βάλτε το αλεύρι με το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και στην συνέχεια σχηματίστε μια μπάλα.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε παραπάνω αλεύρι, αν η ζύμη σας κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2ο
Αλευρώστε τον πάγκο σας και ανοίξτε με έναν πλάστη την ζύμη σε πάχος 2 εκατοστών.
Βήμα 3ο
Με ένα πλαστικό ποτηράκι η με ένα κουπ πατ στρογγυλό, σχηματίστε τις πρώτες βάσεις.
Βήμα 4ο
Το ζυμαράκι που περίσσεψε, σχηματίστε το πάλι σε μια μπάλα και «ανοίξτε» το με τον πλάστη για να το αξιοποιήσετε όλο!
Σε ένα ταψί, στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε τις κομμένες βάσεις.
Βήμα 5ο
Πάνω σε αυτές, μοιράστε την σάλτσα ντομάτας και ρίξτε από πάνω στο καθένα λίγη ρίγανη.
Κὀψτε την γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια, προσθέστε την από πάνω και τέλος, ρίξτε το μείγμα τριμμένων τυριών. Το τι θα προσθέσετε εξαρτάται από εσάς Μπορείτε να βάλετε πιπεριές, μανιτάρια, ανανά, καλαμπόκι ή ό,τι άλλο σας αρέσει!
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 8-10 λεπτά, στον αέρα.
Αφήστε τα να κρυώσουν 10 λεπτά και μετά με προσοχή περάστε ένα ένα τα ξυλάκια μέχρι την μέση της πίτσας. Μπορείτε αν θέλετε να τρυπήσετε πρώτα τα πιτσάκια και έπειτα να τα αφαιρέσετε και να κόψετε τις άκρες οι οποίες είναι μυτερές. -ειδικά αν είναι για παιδικό πάρτυ, για να μην τραυματιστεί κανένα παιδί.
Από τη στιγμή που θα έχετε δημιουργήσει το άνοιγμα, το ξυλάκι θα μπει εύκολα ξανά στην εσοχή!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή greekmamachef.gr!