Bήμα #1
Γεμίστε τα ¾ του βραστήρα με νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες.
Βήμα #2
Αφήστε το μείγμα να βράσει. Ίσως η μυρωδιά να είναι δυσάρεστη, γι’ αυτό σας προτείνουμε να κλείσετε την πόρτα της κουζίνας.
Βήμα #3
Όταν τελειώσει το βράσιμο, αφήστε το μείγμα νερού-ξιδού να δράσει για 15 έως 20 λεπτά.
Βήμα #4
Αδειάστε το περιεχόμενο και ξεπλύνετε καλά το βραστήρα. Γεμίστε τον με νερό, βράστε το κι αδειάστε το όσες φορές χρειαστεί για να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού (το λιγότερο 4, 5 φορές).
Βήμα #5
Με ένα πανάκι, καθαρίστε το εσωτερικό της συσκευής.
Αν τα άλατα ή η μυρωδιά παραμείνουν, επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας περισσότερο ξίδι και αφήνοντάς το να δράσει για περισσότερο από 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.
Άλλες χρήσιμες συμβουλές
-Αν, αφού χρησιμοποιήσετε το βραστήρα, περισσέψει νερό, αδειάστε το! Η παρουσία νερού μέσα στη συσκευή ευνοεί την δημιουργία αλάτων και βακτηρίων.
-Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να ρίχνετε στο βραστήρα σας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (για περίπου 700 γρ. νερού) και να βράζετε το μείγμα. Αφήστε το φυσικό καθαριστικό να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε και ξεπλύνετε με καθαρό νερό τουλάχιστον 4 με 5 φορές πριν χρησιμοποιηθεί. Αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κιτρικό οξύ (25 γρ. κιτρικού οξέος για 500 γρ. νερού).
Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά αφαίρεσης αλάτων ή καθαριστικά πιάτων.