Ρ. Πισπιρίγκου: δις ισόβια για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - ομόφωνα ένοχη

Ρ. Πισπιρίγκου: δις ισόβια για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - ομόφωνα ένοχη

Δύο φορές ισόβια είναι η ποινή που επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία νωρίτερα και έκρινε ομόφωνα ένοχη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Το δικαστήριο, με την απόφαση του, επί της ποινής υιοθέτησε την σχετική πρόταση που έκανε στο ακροατήριο η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Δημοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα δεν ζήτησε να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Αναμένοντας την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε ψύχραιμη, έχοντας συνεχώς δίπλα της την αδελφή της και τους γονείς της.

Νωρίτερα, δικαστές και ένορκοι, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Βασιλικής Δημόπουλου, κήρυξαν ομόφωνα ένοχη την 36χρονη μητέρα από την Πάτρα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από μια μαραθώνια αποδεικτική διαδικασία που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο. Στο ακροατήριο κατέθεσαν, κατά τη διάρκεια των περίπου 80 συνεδριάσεων, περίπου 50 μάρτυρες, ανάμεσά τους πολλοί ιατροδικαστές, γιατροί και νοσηλευτές.

Η 36χρονη μητέρα από την Πάτρα, κατά την απολογία της στο ακροατήριο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν θα έκανε κακό στα παιδιά της. «Καλή μάνα μπορεί να μην υπήρξα, δολοφόνος των παιδιών μου όμως δεν είμαι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την κατηγορία - η οποία κρίθηκε από το δικαστήριο ότι στοιχειοθετείται - τα δύο μικρότερα κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο, τον οποίο τους προκάλεσε η μητέρα τους με απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 13 Απριλίου 2019, μέσα στο νοσοκομείο, έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, η οποία νοσηλευόταν με διάγνωση ιάσιμης λευχαιμίας. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, η 36χρονη φέρεται να δολοφόνησε, πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα, ενώ το βρέφος κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας.

Να σημειωθεί ότι η 36χρονη έχει ήδη καταδικαστεί από άλλο δικαστήριο για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, και εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπόθεση αυτή.

Σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκαν οι γονείς και η αδελφή της κατηγορούμενης, όπως επίσης και ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της, Μάνος Δασκαλάκης.

Πηγή: protothema.gr

v