Επικίνδυνα σφουγγάρια: Πώς να τα απολυμαίνετε σωστά

Επικίνδυνα σφουγγάρια: Πώς να τα απολυμαίνετε σωστά

Τα σφουγγάρια λερώνονται πολύ γρήγορα και μετατρέπονται σε φωλιές με βακτήρια. Σύμφωνα μάλιστα με τις απόψεις ειδικών τα σφουγγάρια -κουζίνας, μπάνιου και καθαρισμού- συγκαταλέγονται στα πιο βρώμικα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι. Η λύση; Συχνή απολύμανση και τακτική αντικατάσταση.

Η αντικατάστασή τους είναι απλή διαδικασία. Για να εξασφαλίστε την απολύμανση και την καθαριότητά τους, προσπαθήστε να εφαρμόσετε αυτές τις 4 συμβουλές.

Ξύδι

Γεμίστε ένα μπολ κατά τα 3/4 και αναμείξτε ίσα μέρη με νερό και λευκό ξύδι. Βυθίστε στο μπολ το σφουγγάρι. Βάλτε το για 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων. Μετά το σφουγγάρι θα είναι απαλλαγμένο από βακτήρια. Φυσικά, αφήστε το να κρυώσει πριν από τη χρήση.

Λεμόνι

Πιέστε τον χυμό μισού λεμονιού σε ένα μπολ με νερό. Βουτήξτε το σφουγγάρι σας στο υγρό όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα είναι "καθαρό".

Μαγειρική σόδα

Αραιώστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε στο υγρό το σφουγγάρι σας για 4 ώρες. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στύψτε το.

Το πλυντήριο πιάτων

Τοποθετήστε το σφουγγάρι σας στο καλάθι για τα μαχαιροπίρουνα του πλυντηρίου πιάτων σας.

Και μη ξεχνάτε:

1. Το σφουγγάρι για το πλύσιμο των πιάτων, μαζεύει βρωμιά και τα συστατικά του ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων.
2. Το σφουγγάρι του μπάνιου σας, μπορεί και αυτό να μετατραπεί σε εστία μικροβίων.
3. Ποτέ να μην βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων ένα σφουγγάρι με μεταλλικές ίνες.
4. Ποτέ ένα στεγνό σφουγγάρι δεν πρέπει να θερμαίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων.
5. Αντικαταστήσετε τακτικά σφουγγάρι σας.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v