6 ιστορίες τοκετού για… γέλια

6 ιστορίες τοκετού για… γέλια

Οι περισσότερες μαμάδες περιγράφουν τις στιγμές που έφεραν στον κόσμο το μωρό τους με συγκίνηση. Μερικές, όμως, όταν διηγούνται την ιστορία τους, μόνο γέλιο προκαλούν με τις γκάφες τους. Όπως και να' χει... τέλος καλό, όλα καλά!

Σταμάτα να γελάς!

Μου έκαναν επισκληρίδιο προκειμένου να σταματήσει για λίγο ο τοκετός και να κοιτάξει ο μαιευτήρας το στόμα του μωρού (εμφάνισε κινητικότητα εντέρου, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο). Καθόμουν, λοιπόν, εκεί με το μισό κεφάλι του μωρού έξω, όταν ο άνδρας μου είπε κάτι αστείο που με έκανε να μην μπορώ να σταματήσω να γελάω. Ο μαιευτήρας φώναξε να σταματήσω να γελάω γιατί άθελά μου έσπρωχνα το μωρό έξω και δεν ήταν ώρα ακόμα να βγει. Όταν τελικά ολοκληρώθηκε ο τοκετός, ο μαιευτήρας μού είπε ότι πρώτη φορά έλεγε σε επίτοκο να σταματήσει να γελάει – έγινα το ανέκδοτο του μαιευτηρίου.

Λάθος μαιευτήριο

Την ημέρα που θα γεννούσα, πήγα σε λάθος μαιευτήριο. Για την ακρίβεια, το μαιευτήριο που θα γεννούσα έχει τρία παραρτήματα, οπότε θεώρησα ότι έπρεπε να πάω σε αυτό που είναι πιο κοντά στο γραφείο του γιατρού μου. Αλίμονο, έκανα λάθος. Χρειάστηκε να επιστρέψω στο αυτοκίνητο και να κάνουμε 40 λεπτά επιπλέον μέχρι να πάμε στο σωστό. Αφού βέβαια είχα ήδη βγάλει εισιτήριο για το πρώτο.

Πρώτα τα σουτζουκάκια, μετά το μωρό

Λίγο πριν γεννήσω, μιλούσα με την αδερφή μου στο τηλέφωνο και της έλεγα πόσες συσπάσεις είχα. Μου απαντά: «Θεέ μου, γεννάς!». Εγώ μαγείρευα εκείνη την ώρα και εκείνη φώναζε να τηλεφωνήσω στο μαιευτήριο. Όμως εγώ επέμενα: «δεν τηλεφωνώ πουθενά μέχρι να τελειώσω με το μαγείρεμα». Τρελάθηκε και άρχισε να ουρλιάζει «πώς μπορείς να σκέφτεσαι το φαγητό την ώρα που γεννάς;». Τι να έκανα; Έφτιαχνα σουτζουκάκια!

Τι είναι αυτό; Βελόνα ή βαριοπούλα;

Ο άντρας μου στεκόταν στο πλευρό μου όσο γεννούσα και τα πήγαινε μια χαρά μέχρι τη στιγμή που έφεραν μία υποδερμική βελόνα για την περινεοτομή. Την είδε και σοκαρίστηκε. Άρχισε να παραπατά και σχεδόν λιποθύμησε. Με κοίταξε λαχανιασμένος και μου είπε «Θεέ μου, την είδες αυτή τη βελόνα;». Τότε λιποθύμησε κανονικά.

Το μωρό-δρομέας

Όταν έκανα την τρίτη μου καισαρική, θυμάμαι πως ήμουν ξαπλωμένη, τρομοκρατημένη και ξαφνικά όλοι στο δωμάτιο άρχισαν να γελάνε. Σάστισα και άρχισα να ρωτάω ξανά και ξανά ποιο είναι το αστείο. Κανείς δε μου απαντούσε. Το μόνο που μου έλεγαν είναι «όλα πάνε καλά, όλα πάνε καλά». Όταν πλέον μου έφεραν τον γιο μου, μου αποκάλυψαν πως ερχόταν ανάποδα. Δεν είχα την παραμικρή ιδέα. Και εκείνοι το ανακάλυψαν όταν άνοιξαν την κοιλιά μου και έσπρωξαν στο πάνω μέρος της: αντί για το κεφάλι εμφανίστηκαν τα πόδια του, τα οποία κουνιούνταν τόσο έντονα στον αέρα που τους ήταν πολύ δύσκολο να τα πιάσουν. Από τότε έχει μείνει το ανέκδοτο ότι ο γιος μου έτρεχε πριν καν ακόμα γεννηθεί.

Ποιο είναι το τηλέφωνο του 166;

Τη μία στιγμή έτρωγα ποπ-κορν και την επόμενη βρίσκομαι στην τουαλέτα έτοιμη να γεννήσω, στις 31 εβδομάδες. «Αγάπη μου, γεννάω!», φωνάζω στον άνδρα μου και με απόλυτη ψυχραιμία του λέω να καλέσει άμεσα το 166. Εκείνος έχει πάθει πανικό, κοιτάζει το κινητό του και δεν ξέρει ποιον αριθμό να καλέσει. «Πάρε το 166!», του λέω και εκείνος με κοιτάζει σαστισμένος. «Δώσε μου το τηλέφωνο!» του φωνάζω, ενώ συνέχιζε να με ρωτάει ποιο νούμερο να καλέσει. Αφού τελικά όλα πήγαν καλά, οι νοσηλεύτριες κάθε φορά που τον έβλεπαν του φώναζαν «1-6-6!»

Πηγή: Thestir.cafemom

v