Συνταγές για αφράτα muffins σε γλυκές παραλλαγές!

Συνταγές για αφράτα muffins σε γλυκές παραλλαγές!

Τα μάφινς αποτελούν λατρεμένη γλυκιά επιλογή! Αντί να τα αγοράσετε έτοιμα, μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ εύκολα στο σπίτι, σε διάφορες γεύσεις που θα ενθουσιάσουν ολόκληρη την οικογένεια. Τα τρώτε για πρωινό, για σνακ, για κολατσιό, με συνοδεία καφέ και χυμού... σε κάθε περίπτωση είναι απλά πεντανόστιμα. Διαλέξαμε συνταγές στις οποίες σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε!

Σοκολατένια muffins με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά:

1 3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπα άγλυκο κακάο
1κ.γ. baking powder
1κ.γ. σόδα μαγειρικής
1/4κ.γ. αλάτι
1 κούπα ζεστό νερό
1κ.σ. ξίδι κόκκινο
1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1/2 κούπα μίνι τσιπς σοκολάτας
Σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά με σύρμα το αλεύρι μαζί με την καστανή ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ανοίξτε μια λακκούβα στη μέση του μείγματος.

Σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε την κούπα με το νερό και προσθέστε το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό και ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Προσθέστε τα τσιπς σοκολάτας, ανακατέψτε, και ρίξτε το μείγμα μέσα στο μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας, μέχρι να αποκτήσει μια υγρασία.

Βάλτε 12 χάρτινες θήκες για muffin μέσα στην ειδική θήκη ψησίματος για muffin και ψεκάστε τις ελαφρά με σπρέι μαγειρικής. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες και πασπαλίστε κάθε muffin με τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας που έχουν μείνει. Ψήστε τα muffins στους 200C για 15 λεπτά ή μέχρι να έχουν ψηθεί από μέσα (κάντε το γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα). Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρετε.

Συνταγή: queen.gr

Μάφινς με βατόμουρα του Γιάννη Λουκάκου

Υλικά:

375 γρ. αλεύρι
22 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 γρ. αλάτι
450 γρ. βατόμουρα
180 γρ. αυγά
230 γρ. ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
350 γρ. γάλα
10 γρ. βανίλια εκχύλισμα

Εκτέλεση:

Σ' ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βατόμουρα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με σύρμα. Προσθέτετε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο αυτά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετείτε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζετε μέχρι τα 2/3. Ψήνετε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσετε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε από τη φόρμα.

Συνταγή: yiannislucacos.gr

Μάφινς βανίλιας με κομματάκια σοκολάτα

Yλικά:

2 κούπες Aλεύρι που φουσκώνει 
3/4 κούπας Ζάχαρη 
1/2 κ.γ. Αλάτι 
1/3 κούπας Βούτυρο λιωμένο 
1 κούπα Γάλα 
2 Αυγά 
2 Βανίλιες 
1 κούπα κομματάκια σοκολάτα 

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με την ζάχαρη και το αλάτι σ΄ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και τις βανίλιες.

Ανακατέψτε να ενωθούν και βάλτε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Βάλτε μέσα στο μίγμα το αλεύρι και ανακατέψε με απαλές κινήσεις . Βουτυρώστε καλά τις υποδοχές μιας φόρμας για μάφινς. Γεμίστε τις κατά τα 2/3 με την ζύμη και ψήστε στους 180 c περίπου 30 λεπτά. Γίνονται 12 κεκάκια.

Συνταγή: food4peace.gr

Λαχταριστά muffins με πορτοκάλι και καρότο

Υλικά:

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ μαγειρική σόδα
85 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα
100 γρ. καρότο, περασμένο από τον τρίφτη
100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
100 γρ. βρόμη
2 πορτοκάλια, το ξύσμα
200 ml φρέσκο γάλα, ανακατεμένο με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 αβγό, χτυπημένο
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
1 πρέζα αλάτι
1 πορτοκάλι, ο χυμός

Για την επικάλυψη:

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
50 γρ. βρόμη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε πρώτα την επικάλυψη: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε για περίπου 5 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα φουντούκια, το καρότο, τα βερίκοκα, τον παπαρουνόσπορο, την κανέλα, τη βρόμη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το γάλα με το αβγό, το βούτυρο, το αλάτι και τον χυμό πορτοκαλιού και τα ενώνετε με το πρώτο μείγμα. Δεν ανακατεύετε δυνατά ούτε για πολύ ώρα καθώς θα φύγει ο αέρας από το μείγμα και δεν θα γίνουν αφράτα.

Μοιράζετε το μείγμα σε 8-10 ατομικά φορμάκια για muffin μέχρι τα 2/3. Γαρνίρετε με το μείγμα της επικάλυψης και ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Συνταγή: tovima.gr

Σπιτικά αρωματικά muffins με κομμάτια σοκολάτας και μπανάνα

Υλικά:

200 γρ μαργαρίνη
250γρ ζάχαρη
3 αυγά
340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. baking powder
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
100γρ. σταγόνες κουβερτούρα
2 μπανάνες πολτοποιημένες

Εκτέλεση:

Χτυπάtε μαζί τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφού ασπρίσει προσθέτετε και τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύετε.

Στο τέλος ρίχνετε το γιαούρτι, τις μπανάνες και την κουβερτούρα και αναμιγνύετε καλά. Βάζετε το μείγμα στις φόρμες για muffins, στις οποίες έχετε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια. Γεμίζετε τις φόρμες κατά τα 2/3 γιατί θα φουσκώσουν και θα ξεχειλίσουν και ψήνετε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

Συνταγή: neadiatrofis.gr

v