Αφράτο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Load more
Ένα νηστίσιμο αλλά αφράτο κέικ σοκολάτας σε μια πολύ εύκολη συνταγή.

Υλικά:

10 κ.σ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
2 φλ. νερό
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1,5 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. μαγειρική σόδα ή baking powder
4 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
λίγη τρούφα

Για το γλάσο:
2 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη
4 κ.σ. νερό
1κ.γλ. κονιάκ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα/baking, τη βανίλια, το ξίδι, το ηλιέλαιο και -αν δείτε ότι χρειάζεται- ελάχιστο νερό και τα χτυπάτε στο μίξερ. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζετε στη φόρμα ψησίματος και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40' στους 180 βαθμούς. Αν βάλετε στο κέικ ένα μαχαίρι και βγει χωρίς ζύμη πάνω του, τότε είναι έτοιμο.

Εντωμεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κακάο με τη ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το προσθέτετε μαζί με το νερό και το κονιάκ. Απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ και αν θέλετε και λίγη τρούφα.

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων