Υλικά:
10 κ.σ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
2 φλ. νερό
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1,5 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. μαγειρική σόδα ή baking powder
4 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
λίγη τρούφα
Για το γλάσο:
2 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη
4 κ.σ. νερό
1κ.γλ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα/baking, τη βανίλια, το ξίδι, το ηλιέλαιο και -αν δείτε ότι χρειάζεται- ελάχιστο νερό και τα χτυπάτε στο μίξερ. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζετε στη φόρμα ψησίματος και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40' στους 180 βαθμούς. Αν βάλετε στο κέικ ένα μαχαίρι και βγει χωρίς ζύμη πάνω του, τότε είναι έτοιμο.
Εντωμεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κακάο με τη ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το προσθέτετε μαζί με το νερό και το κονιάκ. Απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ και αν θέλετε και λίγη τρούφα.