Υλικά:
1 κ. σουπιές
1. σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκι
2 κρεμμύδια ξηρά
3 ντομάτες ή 1 ποτ. χυμό
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτ. κρασί
1 κούπα λάδι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρείτε από τις σουπιές το κόκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους. Τα σακουλάκια με το μελάνι τα αδειάζετε σε ένα ποτήρι νερό. (Το μελάνι το προσθέτουμε για τη γεύση του. Αν δεν θέλετε, μπορείτε να μην το βάλετε). Κόβετε τις σουπιές σε ροδέλες και το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Σοτάρετε τις σουπιές με το χοντροκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να πάρουν χρώμα. Εντωμεταξύ βράζετε πολύ λίγο το σπανάκι και το κόβετε σε κομμάτια.
Μόλις σοταριστούν οι σουπιές τις σβήνετε με λευκό κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτε το νερό με τα μελάνια και τις χοντροκομμένες τομάτες ή ένα ποτήρι χυμό. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτετε το σπανάκι και τα αφήνετε όλα μέχρι να τραβήξουν τα ζουμιά τους.
Λίγο πριν σβήσετε την εστία της κουζίνας, προσθέτετε τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.