«Ήθελα οπωσδήποτε να πάω στη Συρία. Όταν προκύπτουν τέτοια σοβαρά θέματα πιστεύω ότι η δουλειά μου είναι να βρίσκομαι εκεί και να παράγω φωτογραφίες. Ήταν εκείνη την περίοδο να πάω στο Λονδίνο για να καλύψω τους Ολυμπιακούς, όμως τελευταία στιγμή άλλαξα το εισιτήριό μου για Συρία. Καλύπτω την διαμάχη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μου αρέσει αυτή η φωτογραφία με τους μαχητές να έχουν πάρει θέση σε ένα καθιστικό, σε ένα σπίτι όπου υπήρχαν μόνο αυτοί.»
Lucy Nicholson, Ηνωμένες Πολιτείες – 8 Ιουνίου 2012
«Αποφάσισα να ταξιδέψω με ένα λεωφορείο, παρέα με παιδιά από το Λος Άντζελες που επισκέπτονταν τους πατεράδες τους στις φυλακές του San Quentin. Οι φυλακές αυτές έχουν τη μεγαλύτερη λίστα θανατοποινιτών και τη μοναδική αίθουσα αερίων για άνδρες κατάδικους στην Καλιφόρνια.»
Alessandro Bianchi, Ιταλία – 23 Μαρτίου 2012
«Εδώ και καιρό έψαχνα τρόπο να απεικονίσω την υπερβολική αύξηση του κόστους της βενζίνης στην Ιταλία, όμως αναζητούσα κάτι διαφορετικό από ένα βενζινάδικο με την λίστα των τιμών. Μετά από πολύ καιρό, καθώς ταξίδευα με το scooter μου συνάντησα αυτή τη γυναίκα που προσπαθούσε να σπρώξει το κλασικό Fiat 500 της στα περίχωρα της Ρώμης».
Bobby Yip, Βόρεια Κορέα – 11 Απριλίου 2012
«Αυτή η φωτογραφία ήταν μέρος ενός δεκαήμερου δημοσιογραφικού τουρ στη Βόρεια Κορέα για την επέτειο των 100 χρόνων από την γέννηση του πρώην ηγέτη Kim Il-sung. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις ενός πανεπιστημίου, όπου με εξέπληξαν τα παλιομοδίτικα μαγιό των γυναικών».
Paul Hannah, Ιταλία – 20 Ιανουαρίου 2012
«Έφτασα στην Ιταλία με σκοπό να καλύψω την ιστορία με το Costa Concordia, χωρίς να είμαι σίγουρος αν θα πήγαινα στο νησί Giglio για να φωτογραφήσω ή θα έμενα στη Ρώμη για να βοηθήσω με την έκδοση. Όταν έφτασα έμαθα ότι θα πήγαινα στο νησί να καλύψω αυτή την παράξενη τραγωδία που κόστισε την ζωή σε 20 ανθρώπους. Μετά από μερικές ημέρες άρχισαν να ξεβράζονται αντικείμενα από το πλοίο, όπως το παγκάκι της φωτογραφίας».
Beawiharta, Ινδονησία – 19 Ιανουαρίου 2012
«Ένα πρωί έλαβα ένα tweet με την φωτογραφία ενός παιδιού, από μία τοπική εφημερίδα της περιοχής, που το έδειχνε να διασχίζει ένα ποτάμι πάνω σε μία κατεστραμμένη γέφυρα. Η φωτογραφία με επηρέασε τόσο που ένιωσα την ανάγκη να βρεθώ εκεί και να απαθανατίσω το στιγμιότυπο».
Lunae Parracho, Βαζιλία – 15 Ιουνίου 2012
«Η υδροηλεκτρική δεξαμενή Belo Monte, η οποία πρόκειται να είναι η τρίτη μεγαλύτερη του κόσμου, είναι μία από περισσότερες από 60 δεξαμενές που η κυβέρνηση της Βραζιλίας σκοπεύει να φτιάξει στη λεκάνη του Αμαζονίου. Οι αυτόχθονες κάτοικοι, όμως, που ζουν εκεί αντιδρούν για τις επιπτώσεις που η κατασκευή αυτή μπορεί να έχει στο περιβάλλον. Στη φωτογραφία, η φυλή Munduruku στοχεύει με τα βέλη της σε διερχόμενο ελικόπτερο της κατασκευαστικής εταιρίας.»
Danish Siddiqui, Ινδία – 14 Φεβρουαρίου 2012
«Βρήκα αυτή την παραδοσιακή σχολή πάλης στη λάσπη όταν έκανα ένα ρεπορτάζ για τις μάχες που γίνονται τις νύχτες στη Μουμπάι. Καθώς η υγρασία είναι αφόρητη, οι παλαιστές βάζουν πολλή λάσπη στο σώμα τους για να μπορούν να πιάνουν ο ένας τον άλλον».
Nacho Doce, Βραζιλία – 23 Μαρτίου 2012
«Δε μπορούσαμε να βρούμε το σπίτι της οικογένειας Rose, στη φαβέλα Brasilandia, με το GPS του ταξί και χαθήκαμε για μία ώρα σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο. Τελικά τους τηλεφώνησα και με τις οδηγίες τους έφτασα σε μία... τέντα, για να δω τρία μουγκά παιδιά, λυπημένα και τόσο όμορφα».
Andrew Biraj, Μπαγκλαντές – 4 Μαρτίου 2012
Μαρτυρία της εικονιζόμενης, όπως την παραθέτει ο Biraj: «Την πρώτη φορά που πήρα πελάτη δεν είχα ιδέα τι επρόκειτο να συμβεί. Με βίασε ξανά και ξανά. Είχα σοβαρή αιμορραγία και έκλαιγα. Δεν είχα ιδέα τι είναι το σεξ», είπε η Hashi, η οποία δουλεύει ως πόρνη από τα 10 της.
Δείτε εδώ τις υπόλοιπες 88 φωτογραφίες του φωτογραφικού αφιερώματος του Reuters.
Πηγή: Reuters