Υλικά
Για τη γέμιση
3 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
1 ποτ. νερού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1,5 ποτ. χυμό πορτοκαλιού
καρύδι κατά προτίμηση
αλεύρι 1,5 κιλό
1 φακελάκι bakin powder
1 ποτ. κρασιού κονιάκ
1 κουτ. γλυκού σόδα
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζαχαρη
1 ξύλο κανέλλα
φλούδα πορτοκαλιού
1-2 κουταλιές μέλι
Tips:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3/4 αλεύρι και 1/4 σιμιγδάλι για πιο σφιχτά μελομακάρονα.
- Κατά το σιρόπιασμα ή το γλυκό ή το σιρόπι θα πρέπει να είναι κρύο.
- Αφού βάλετε τα μελομακάρονα στο πιάτο μπορείτε να προσθέσετε λίγο σιρόπι ακόμα.
- Αν θέλετε τα μελομακάρονα περισσότερο σιροπιαστά αφήστε τα περισσότερη ώρα στο σιρόπι.