Οι πιο τραγανοί και αφράτοι λουκουμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Load more
Πολλές οικογένειες υποδέχονται τη νέα χρονιά με λουκουμάδες, τους οποίους λατρεύουν τα παιδιά! Φέτος, σας προτείνουμε μια τέλεια συνταγή για αφράτους και τραγανούς λουκουμάδες, πασπαλισμένους με χρωματιστή τρούφα.

Τι χρειαζόμαστε

Για τη ζύμη

Για το σιρόπι

Τι πρέπει να κάνουμε 

Για τη ζύμη

Βήμα 1ο

Για να φτιάξουμε struffoli, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2ο

Προσθέτουμε με τη σειρά το ποτό, τα αυγά, το βούτυρο και τα ξύσματα, ζυμώνοντας συνεχώς με τον γάντζο, μέχρι τα υλικά να ενωθούν σε μια ζύμη.

Βήμα 3ο

Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε σχετικά υψηλή ταχύτητα, προσθέτοντας λίγο ακόμα αλεύρι, αν χρειαστεί, μέχρι η ζύμη να γίνει τελείως λεία και να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

Βήμα 4ο

Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 8 ώρες – μπορούμε δηλαδή να την ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη ημέρα.

Βήμα 5ο

Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την απλώνουμε με τα χέρια, πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να πλατύνει λίγο και να αποκτήσει πάχος 2-2,5 εκ.
Με κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε μπαστουνάκια πλάτους 2-2,5 εκ. και στη συνέχεια κόβουμε κάθε μπαστουνάκι σε κύβους 2 εκ. Τους πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι και τινάζουμε να φύγει η περίσσεια.

Βήμα 6ο

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Για να δούμε αν είναι στη σωστή θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα ένα από τα κυβάκια ζύμης: θα πρέπει να αφρίσει έντονα και να ανέβει στην επιφάνεια του λαδιού.

Βήμα 7ο

Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο λάδι, προσεκτικά, τα μισά struffoli. Τα τηγανίζουμε, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Με τον ίδιο τρόπο τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα struffoli και τα στραγγίζουμε καλά.\

Για το σιρόπι

Βήμα 1ο

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε μέσα όλα τα struffoli.
Ανακατεύουμε για να καλυφθούν όλα με το σιρόπι και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Τα στοιβάζουμε αμέσως σε μια πιατέλα, σε σχήμα πυραμίδας ή σαν στεφάνι, και τα πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά τρουφάκια ή κας κας.

Συνταγή από Εύη Παπαδοπούλου, στο gastronomos.gr

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων