Γκλουβάιν: το ζεστό κρασί που πίνουν όλοι τα Χριστούγεννα

Load more

Το γκλουβάιν είναι ένα χειμωνιάτικο κοκτέιλ, γερμανικής προέλευσης, που έχει αγαπηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και θεωρείται το ρόφημα των Χριστουγέννων! Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ή αν το έχετε δοκιμάσει και το λατρεύετε όσο κι εμείς, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα την παρακάτω απλή συνταγή:

Τι θα χρειαστείτε

Προαιρετικά: 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, τον χυμό, τις φλούδες, το γαρύφαλλο και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει.

Βήμα 2ο

Προσθέστε τα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μόλις διαλυθεί, δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται να ρίξετε και την υπόλοιπη.

Βήμα 3ο

Χωρίς να δυναμώσετε τη φωτιά, αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για είκοσι περίπου λεπτά, μέχρι οι μυρωδιές ν' ανακατευτούν. Στο τέλος, σερβίρετε και απολαύστε την πιο πρωτότυπη, χειμωνιάτικη εκδοχή του κρασιού, που θα σας ζεστάνει. Εξάλλου, γι' αυτό τον λόγο, το πρωτότυπο αυτό κρασί συνηθίζεται και στις βόρειες χώρες!

Συνταγή από thekitchn.com

 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων