Τι θα χρειαστείτε
- 1 λίτρο κόκκινο, ξηρό κρασί
- 2 στικ κανέλας
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- Χυμός από μισό πορτοκάλι
- Τη φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 2-4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Προαιρετικά:
- Τη φλούδα από 1 λεμόνι
- Αστεροειδή γλυκάνισο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, τον χυμό, τις φλούδες, το γαρύφαλλο και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει.
Βήμα 2ο
Προσθέστε τα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μόλις διαλυθεί, δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται να ρίξετε και την υπόλοιπη.
Βήμα 3ο
Χωρίς να δυναμώσετε τη φωτιά, αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για είκοσι περίπου λεπτά, μέχρι οι μυρωδιές ν' ανακατευτούν. Στο τέλος, σερβίρετε και απολαύστε την πιο πρωτότυπη, χειμωνιάτικη εκδοχή του κρασιού, που θα σας ζεστάνει. Εξάλλου, γι' αυτό τον λόγο, το πρωτότυπο αυτό κρασί συνηθίζεται και στις βόρειες χώρες!
Συνταγή από thekitchn.com