Ερώτηση:
***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***
Ο άντρας μου δεν θέλει να έχουμε πολλές επαφές με τους γονείς μου. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο διάστημα σαν ζευγάρι. Γέννησα πριν 2 χρόνια, ο άντρας μου έμενε μόνιμα σε επαρχιακή πόλη από όπου έχω και εγώ καταγωγή. Σκοπός μετά την γέννα ήταν να μετακομίσω εκεί, παρουσιάστηκε όμως κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν μπόρεσα άμεσα να μετακινηθώ αλλά πήγα μετά από 6 μήνες. Όταν κατέβηκα στο χωριό ήρθαν και οι γονείς μας και επειδή το δικό μας σπίτι δεν ήταν ακόμα έτοιμο μείναμε όλοι μαζί. Ο άντρας μου είναι γενικότερα κυκλοθυμικός και νευρικός αλλά ήταν πάντα πρόθυμος με τους γονείς μου σε ό,τι χρειάζονταν. Στεναχωρήθηκε και θύμωσε πολύ μαζί τους γιατί εκείνος ήταν εκεί για αυτούς όποτε ήθελαν κάτι. Αλλά εκείνοι όταν είχαν κάποιο πρόβλημα στο πατρικό του πατέρα μου πήραν άλλον εργάτη και όχι εκείνον. Εκείνος προσβλήθηκε πολύ, καθώς το χωρίο είναι μικρό και όλοι μιλούν μεταξύ τους. Οπότε για να μην τον προτίμησαν για δουλειά όλοι θα σκεφτούν ότι δεν είναι καλός στη δουλειά του. Έκτοτε δεν θέλει να έχουμε επαφές μαζί τους, μιλάει άσχημα για εκείνους. Ξέρω ότι οι γονείς μου το έχουν μετανιώσει και η μάνα μου με βοηθάει πολύ για το παιδί. Από τότε όμως νιώθω ότι βρίσκομαι στη μέση, τσακωνόμαστε συχνά επειδή μιλάει άσχημα για εκείνους και μου λέει ότι οι γονείς μου προκάλεσαν αυτή τη συμπεριφορά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να έχω επαφές με τους γονείς μου, το ίδιο και η κόρη μου, αλλά δεν μπορώ τους τσακωμούς και την ένταση που έχει δημιουργηθεί.
Απάντηση:
Αγαπητή αναγνώστρια,
Το θέμα που διαπραγματεύεστε είναι, όπως καταλαβαίνετε, βαθύτερο, και δε μπορεί να απαντηθεί συμβουλευτικά, καθώς αφορά τις σχέσεις σας και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Θα σας πω όμως κάτι που ίσως σας δώσει τροφή για σκέψη. Ενδεχομένως ο σύζυγος σας να έχει δίκιο που θύμωσε. Ωστόσο, δεν είστε υπεύθυνοι για τις επιλογές των γονέων σας, ούτε εσείς, ούτε εκείνος. Έχει νόημα να βρείτε τρόπους να προχωράτε τις σχέσεις σας, παρά τις διαφορές που σίγουρα θα υπάρχουν , και να χαίρεστε τα πολλά που μπορείτε να κερδίσετε από αυτές.
Μην ξεχνάτε ότι το κλείσιμο σας αφορά και επηρεάζει και τη μεταξύ σας σχέση. Άλλωστε σε αυτό αναφέρεστε στο μήνυμά σας. Πώς δε θα διαλέγετε στρατόπεδα, αλλά δυνατότητες συνάντησης και ανάπτυξης με τον άντρα σας και τους αγαπημένους σας. Ένα θέμα σπουδαίο, που αντιστοιχεί να συνπροβληματιστείτε και επεξεργαστείτε για να δώσετε τη δική σας απάντηση.
Σας ευχαριστώ
*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.