Σούπα γκασπάτσο με πιπεριές
Tι θα χρειαστούμε
- 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και κομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και κομμένη
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες, κομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 100 γραμμάρια ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
Τι πρέπει να κάνουμε
- Σ' ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αγγούρια, τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξίδι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας βάζοντας δύναμη για να βγάλουν τα λαχανικά τα ζουμιά τους. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Βάζουμε το μείγμα λαχανικών στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή. Ίσως χρειαστεί παραπάνω ξίδι. Καλύπτουμε πάλι το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια με λάδι βασιλικού, πιπέρι και φύλλα βασιλικού και φυσικά το ψωμάκι.
Συνταγή από gordonramsay.com
Κρύα spicy σούπα με καρότο
Τι θα χρειαστούμε
- 500 γραμμάρια καρότα βιολογικά, σε μέτριες φέτες
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (κατά προτίμηση σπιτικό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές του γλυκού κάρι σε σκόνη (mild)
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο (διαφορετικά μαϊντανό)
- Αλάτι, πιπέρι
- Ντοματίνια και φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Τι πρέπει να κάνουμε
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζωμό με τα καρότα, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το κύμινο με λίγο αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά (περίπου 20').
- Αφήνουμε να μισοκρυώσουν και μεταφέρουμε σε μπλέντερ, τμηματικά, να γίνουν αραιός πουρές.
- Τον βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, βαθιά πιάτα ή φαρδιά, κοντά ποτήρια γαρνιρισμένη με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ψιλοκομμένο κόλιαντρο. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα ντοματίνια και κρεμμυδάκια.
Συνταγή από glow.gr
Σούπα βελουτέ με ψητές πιπεριές Φλωρίνης και γιαούρτι
Τι θα χρειαστούμε
- 1 βάζο ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κοσνέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 κούπα γιαούρτι
- ¼ κούπας φρέσκο βασιλικό
- ½ κoυταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κoυταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κούπες παγάκια
Τι πρέπει να κάνουμε
- Σε μια μεγάλη μπασίνα προσθέτουμε τις πιπεριές με το ζουμί τους, τις ντομάτες κονκασέ με το χυμό τους, το γιαούρτι, το βασιλικό και το αλατοπίπερο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Βάζουμε το 1/3 από το μείγμα με τις πιπεριές στο μπλέντερ με το 1/3 από τα παγάκια και πολτοποιούμε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία σε δόσεις.
- Σερβίρουμε με γαρνιτούρα το βασιλικό ή δυόσμο και ηλιόσπορους.
Συνταγή από coozina.gr