Τι θα χρειαστείτε
- ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4-6 φύλλα ζύμης, κομμένα σε κομμάτια στο μέγεθος μιας τράπουλας
- ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
- ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα φιστίκια
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι μέλι ζεσταμένο
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 350 γραμμάρια γάλα ζαχαρούχο
- 1 βανίλια για την γεύση
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, βάζουμε το παγωτό για να παγώσει στην κατάψυξη για 12 ώρες.
Βήμα 2ο
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τα φύλλα ζύμης και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά (και από τις δυο πλευρές). Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3ο
Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε τα καρύδια, τα φιστίκια, την κανέλα και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους.
Βήμα 4ο
Σερβίρουμε το παγωτό μας, αφού πρώτα τοποθετήσουμε στο μπολ ή το ποτήρι μας τραγανό φύλλο ζύμης στον πάτο του. Στη συνέχεια, βάζουμε μια μπάλα παγωτού και τέλος προσθέτουμς το μείγμα ξηρών καρπών και μια κουταλιά της σούπας ζεστό μέλι.
Πηγή: themediterraneandish.com