Είστε λάτρεις των γεμιστών; Μικρά μυστικά για να τα απογειώσετε!

Load more
Τα γεμιστά είναι ένα από τα «γιαγιαδίστικα» φαγητά που μας έφτιαχνε το καλοκαίρι η γιαγιά στο χωριό. Όχι ότι τώρα δεν είναι ένα από τ' αγαπημένα μας πιάτα! Αντίθετα, όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο εκτιμάμε αυτές τις παραδοσιακές γεύσεις και θέλουμε να τις περάσουμε και εμείς στα παιδιά μας.

Για να τους δώσετε και εσείς αντίστοιχες αναμνήσεις, την επόμενη φορά φτιάξτε τα γεμιστά, ακολουθώντας τα παρακάτω εύκολα tips, που κάνουν τη διαφορά:

Μυστικό 1ο

Τα λαχανικά που θα μαγειρέψετε πρέπει να είναι ισομεγέθη και αρκετά ώριμα, έτσι ώστε να ψηθούν όλα μαζί ομοιόμορφα την ίδια ώρα- δεν θέλετε τα μισά να βγουν καμμένα και τα υπόλοιπα άψητα!

Μυστικό 2ο

Προτιμήστε ν' αδειάσετε το εσωτερικό τους με ένα μικρό κουταλάκι κάνοντας απαλές, προσεκτικές κινήσεις για να μην κόψετε την σάρκα τους κατά λάθος και το ρύζι χυθεί απ' έξω όταν τα ψήσετε.

Μυστικό 3ο

Για να φτιάξετε το μίγμα, προτιμήστε ρύζι καρολίνα γιατί δεν λασπώνει και είναι λιγότερο σκληρό από το γλασέ που επιλέγουν πολλοί. Επίσης, μαγειρεύεται πιο εύκολα και απορροφά καλύτερα τα υγρά από τα λαχανικά. Ενδεικτικά, για δώδεκα γεμιστά, αρκούν τρία φλυτζάνια ρύζι.

Μυστικό 4ο

Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσετε το κρεμμύδι για τη γέμιση, μην το βάλετε στο multi γιατί εκεί θα χάσει όλα του τα υγρά και μαζί μ' αυτά, ένα μέρος της γεύσης του. Ψιλοκόψτε το μόνη σας με ένα μαχαίρι ή με τον τρίφτη χεριού.

Μυστικό 5ο

μην πετάξετε το λευκό κομμάτι της πιπεριάς κάτω απ' το καπάκι, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται! Το σημείο αυτό, που περιλαμβάνει τις λεπτές απολήξεις της πιπεριάς, έχει τρομερή γεύση και συγκεντρώνει πολλά αρώματα. Γι' αυτό, καθαρίστε το προσεκτικά από τα σπόρια, βάλτε το στον τρίφτη και κρατήστε το για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στη γέμιση. Είναι μια μικρή πινελιά που θα προσθέσει όμως πολλούς πόντους στη γεύση!

Κι άλλα 10 μικρά μυστικά

Extra tip: Μην τσιγκουνευτείτε το καλό ελαιόλαδο, που θα τα καραμελώσει στο ψήσιμο, και να θυμάστε πως τα νοστιμότερα γεμιστά είναι τα χθεσινά! Για να κερδίσετε τις εντυπώσεις, μαγειρέψτε τα από την προηγουμένη.

Πληροφορίες από Μαρία Κωνσταντοπούλου και cantina.protothema.gr

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων