Τι θα χρειαστείτε:
- 1 αβγό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 30 γραμμάρια κορν φλάουερ
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 350 γραμμάρια μπισκότα με σοκολάτα
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
- 90 γραμμάρια θρυμματισμένα φουντούκια
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι. Βά<ουμε το="" μείγμα="" σε="" ένα="" κατσαρολάκι="" και="" μαγειρεύουμε="" σε="" χαμηλή="" φωτιά.="" προσθέτουμε="" το="" βούτυρο="" και="" συνεχίζουμε="" το="" ανακάτεμα="" μέχρι="" να="">ουμε>
Βήμα 2ο
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μία στρώση σε ένα ταψί και καλύπτουμε με το μείγμα κρέμας που ετοιμάσαμε στην κατσαρόλα.
Βήμα 3ο
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με δύο ακόμα στρώσεις.
Βήμα 4ο
Για την επικάλυψη, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Βήμα 5ο
Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω στο γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή και παραπάνω αν χρειαστεί μέχρι να δέσει.
Πηγή:cookist.com