Τι θα χρειαστούμε
Για τα μπιφτέκια:
- 600 γραμμάρια κιμά (300 γραμμάρια χοιρινό και 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο)
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε νερό και στυμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Για τις πατάτες:
- 3 πατάτες μεσαίες, λεπτοκομένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κάθε φορά και κάνουμε περίπου 12-14 μπιφτεκάκια ή 4 μεγάλα μπιφτέκια των 200 γραμμαρίων. Βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
Βήμα 2ο
Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τις πατάτες, μαρινάρουμε και τις βάζουμε στο Air Fryer 200° για 20 λεπτά.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε από πάνω τα μπιφτέκια και ψήνουμε ακόμη 16-20 λεπτά. (8-10 λεπτά από κάθε μεριά).
Συνταγή από Μάρσια Νικολάου