Συνταγή για χατσαπούρι, το τέλειο γεωργιανό κασερόψωμο

Load more

Το κλίμα των γιορτών έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του και οι επισκέψεις φίλων και συγγενών όλο και πυκνώνουν! Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μια νοστιμότατη και σχετικά εύκολη συνταγή, σας έχουμε τη λύση: χατσαπούρι, το τέλειο γεωργιανό κασερόψωμο για να γλύφουν όλοι τα δάχτυλά τους! 

Τι χρειαζόμαστε 

Για τη γέμιση

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά. Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει φουσκάλες στην επιφάνεια.

Βήμα 2ο

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το βούτυρο, το υπόλοιπο γάλα, τα 30 γραμμάρια ζάχαρη, το μείγμα της μαγιάς και το αλάτι και ζυμώνουμε (για περίπου 15 λεπτά) μέχρι να γίνει μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Μπορούμε να το κάνουμε και με μίξερ, χρησιμοποιώντας το εργαλείο για ζύμες (γάντζος).

Βήμα 3ο

Βάζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς λαδωμένη λεκανίτσα, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος, για 45-60 λεπτά.

Βήμα 4ο

Τρίβουμε το τυρί, το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αυγό και το μαλακό βούτυρο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά (σαν λάσπη).

Βήμα 5ο

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο, αρκετά μεγαλύτερο από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε (πάνω από 30 εκ. διάμετρο). Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε εντός του το φύλλο, αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν αρκετά από αυτό και να κρέμονται προς τα έξω.

Βήμα 6ο

Ρίχνουμε στο κέντρο τη γέμιση, την απλώνουμε μέχρι την περιφέρεια του ταψιού. Γυρνάμε τις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση και τις τυλίγουμε στο κέντρο, σαν ένα πουγκί. Προσέχουμε να κολλήσει η ζύμη και να μη μένουν κενά, γιατί θα ξεχυθεί η γέμιση.

Βήμα 7ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αν δούμε ότι αρπάζει πολύ στην επιφάνεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε το χατσαπούρι με αλουμινόχαρτο.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή από Γαστρονόμο

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων