Σοκολατογλυκό
Τι θα χρειαστείτε:
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 1-2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
- Μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Ψωμί του τοστ
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ και φρυγανίζουμε την κάθε φέτα του τοστ.
Βήμα 2ο
Βουτυρώνουμε την εξωτερική πλευρά κάθε φέτας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε τη σοκολάτα ανάμεσα τις δυο φέτες και τις ζεσταίνουμε στο τηγάνι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Πηγή: halfbakedharvest.com
Red Velvet French Toast
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (ή 1 φλιτζάνι γάλα + 1 κουταλιά της σούπας ξύδι που αφήνεται στην άκρη και αφήνεται να «ξινίσει» για 5 λεπτά)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας + 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο χρώμα τροφίμων
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
Για τη γέμιση:
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Φρέσκα σμέουρα
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Χτυπάμε τα αβγά, το βουτυρόγαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χρώμα τροφίμων και το κακάο σε ένα ρηχό μπολ μέχρι να γίνουν λεία και χωρίς σβώλους. Στη συνέχεια, βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές ομοιόμορφα.
Βήμα 2ο
Τηγανίζουμε τις αβγοφέτες μας σε χαμηλή-μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά από κάθε πλευρά.
Βήμα 3ο
Σ' ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Απλώνουμε στις αβγοφέτες τη γέμιση και σερβίρουμε με σμέουρα και άχνη ζάχαρη.
Πηγή: cafedelites.com
Mηλόπιτα
Τι θα χρειαστείτε:
- 1/2 μήλο κόκκινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 1 πρέζα κανέλα
- Καρύδια ή αμύγδαλα προαιρετικά
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Τρίβουμε το μήλο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το μέλι και το βούτυρο και προσθέτουμε και την κανέλα.
Βήμα 2ο
Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα του μήλου και αν θέλουμε βάζουμε καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Βήμα 3ο
Ψήνουμε σε τοστιέρα μέχρι να ροδίσει το ψωμάκι μας πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα ή σερβίρουμε με παγωτό.
Πηγή: cookpad.com