Τι θα χρειαστούμε
- 2 μεγάλες πατάτες
- 2 καρότα
- 2 κολοκύθια μικρά
- 1 μελιτζάνα
- 1 πιπεριά
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια (κονσέρβα, ψιλοκομμένα)
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1-2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
Βήμα 2ο
Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς, όμως, να μην παραβράσουν0.
Βήμα 3ο
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ένα ρηχό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 4ο
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον μαϊντανό, λίγο λάδι, την φρυγανιά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει για 15 λεπτά.
Βήμα 5o
Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος και στρογγυλό σχήμα. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
Βήμα 6ο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: e-fresh.gr