Συγκεκριμένα, η κωμικός ξεκινάει το μονόλογό της επισημαίνοντας ότι δε θέλει να κάνει παιδί ή οικογένεια, αλλά καριέρα. Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, όμως, της λένε ότι δε χρειάζεται να διαλέξει γιατί «Μπορεί να τα έχει όλα. Οι γυναίκες μπορούν να τα έχουν όλα. Σταματήστε να το λέτε αυτό. Κάνετε σαν να είναι κάτι καλό. Το ‘όλα’ δε σημαίνει απαραίτητα ‘καλό’», τονίζει η κωμικός, παρομοιάζοντας την εμπειρία του να τα έχει κάποιος όλα με το να επισκέπτεται έναν μπουφέ all-you-can-eat, κάτι που συνήθως δε σε βοηθάει στο τέλος να αισθανθείς καλά για τον εαυτό σου.
Και συνεχίζει, μιλώντας για τις γυναίκες που πράγματι θέλουν να τα έχουν όλα, ωστόσο αντιμετωπίζουν ένα σωρό εμπόδια στο δρόμο τους και έτσι δε γίνεται να τα καταφέρουν. Κι εδώ ξεκινάει ο μονόλογος που θα μπορούσε να είναι το sequel αυτού της Barbie:
«Σου λένε συγχαρητήρια, έγινες μητέρα, μπράβο, δυο πράγματα: θα χρειαστούμε να επιστρέψεις στη δουλειά το συντομότερο δυνατόν, κι ας είναι το σώμα σου σαν να είχες τροχαίο, επίσης πρέπει να θηλάσεις γιατί αυτό είναι καλό για το μωρό, αλλά μην το κάνεις δημόσια, κάντο στον παλιό αποθηκευτικό χώρο του επιστάτη, κάτω από τη γέφυρα με όλα τα υπόλοιπα φρικιά που θηλάζουν.
Και μη ζητήσεις να πάρεις άδεια αν τα παιδιά σου είναι άρρωστα, θα σκεφτούμε ότι δεν είσαι αφοσιωμένηστη δουλειά σου. Κι επίσης, γιατί είσαι τόσο κακή μητέρα;
Παρεμπιπτόντως, ο μισθός σου είναι όσος χρειάζεται για να καλύψεις τα έξοδα της φροντίδας του παιδιού. Και ξέρουμε ότι είσαι εξαντλημένη, δεν αναγνωρίζεις πλέον τον εαυτό σου και προσπαθείς να ισορροπήσεις ανάμεσα στην παλιά και τη νέα ζωή σου, αλλά γρήγορα, τράβα κάνε σεξ με τον άντρα σου, γιατί θα σε εγκαταλείψει, δεν καταλαβαίνει τι περνάς, τρέχα, γρήγορα και, γλυκιά μου, χαμογέλα!».
Η Wolf τονίζει τα διπλά κριτήρια που υπάρχουν ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες και το πώς αυτό αποτελεί το βασικό εμπόδιο στο να επιτύχει μία γυναίκα, στο να αποκτήσει «τα πάντα», όπως κι αν τα ορίζει εκείνη. Η πίεση του να αποκτήσεις τα πάντα είναι άδικη, διότι δε σου προσφέρονται οι συνθήκες και οι δυνατότητες για να το κάνεις.
Είναι μία ψευδεπίγραφη δήλωση, ένα τσιτάτο που μας κάνει να ξεχνάμε, που μας δίνει μία αόριστη ελπίδα πως μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι θέλουμε. Στην πραγματικότητα όμως, όταν ακούμε και ζούμε τέτοια πράγματα που περιγράφει η Wolf, η προτροπή στις γυναίκες να τα αποκτήσουν όλα είναι κενή περιεχομένου και στην πραγματικότητα τις αποδυναμώνει, δημιουργώντας τους τύψεις επειδή δεν προσπάθησαν ή προσπάθησαν και απέτυχαν.
Πηγή: marieclaire.gr