3 συνταγές για μπάρες δημητριακών (που μπορείτε να πάρετε στην παραλία)

Load more
Θέλετε να έχετε ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ παντού μαζί σας; Aκόμη και στην παραλία; Δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο! Με αυτές τις 3 συνταγές για μπάρες δημητριακών, είσαστε «καλυμμένοι» οικογενειακώς!

Με ταχίνι

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 watt και στη συνέχεια, ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.

Βήμα 2ο

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα ταχινιού-μελιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3ο

Προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τα cranberries, και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε με το χέρι.

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι διαφανής μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20x30 εκατοστών. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη μεμβράνη, πασπαλίζουμε με λίγα ακόμα δημητριακά και καλύπτουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει.  Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες. Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και κόβουμε σε περίπου 20 ισομερείς μπάρες.

Πηγή: akispetretzikis.com

Με γκρανόλα

Tι θα χρειαστείτε 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά, ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 160ο C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 18x25 εκατοστών. Μετά, αναμειγνύουμε τη βρώμη και τους υπόλοιπους καρπούς μέσα στο ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν ελαφρά για 5 με 10 λεπτά.

Βήμα 2ο

Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3ο

Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι πάλι και πιέζουμε ελαφρά να γίνει μια στρώση. Ψήνουμε για 30'λεπτά. Αφού κρυώσει, το κόβουμε με μαχαίρι σε 12 μπάρες.

Πηγή: tlife.gr

Με σταφίδες

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία και στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.

Βήμα 2ο

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις 4 κούπες δημητριακών, τις σταφίδες και την κανέλα. Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3ο

Βάζουμεσ’ ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκατοστών λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί το μείγμα.Το πιέζουμε προσεκτικά να πάει παντού και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει (περίπου 2 ώρες). Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα σε μπάρες και το βάζουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε τις μπάρες δημητριακών και τις διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Πηγή: gastronomos.gr

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων