Τι θα χρειαστούμε
- 400 γραμμάρια σαλατικά (Iceberg, λόλα, μαρούλι και ό,τι άλλο προτιμάτε)
- Περίπου 40 κεράσια χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
- 4 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης
- 2 ζουμερά ροδάκινα
Για το σερβίρισμα
- Τυρι κατίκι
- Φύτρες
- Βρώσιμα λουλούδια
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Πλένουμε καλά τα σαλατικά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Βήμα 2ο
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες πάνω στα λαχανικά, φροντίζοντας όλος ο χυμός του φρούτου να πέσει πάνω στη σαλάτα.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρούτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4ο
Σερβίρουμε στα πιάτα με λίγο τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με φύτρες και βρώσιμα λουλούδια.
Συνταγή και φωτογραφία από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου