Τι θα χρειαστούμε
Για τη μαρινάδα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας κάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- Πιπέρι
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 20 γραμμάρια τζίντζερ, προαιρετικά
Για το κοτόπουλο
- 2 κιλά φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μεγάλη πατάτα
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βήμα 2ο
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το κύμινο, το κάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα και το τζίντζερ τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4ο
Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τον μπάτη για να μαλακώσει και να γίνει πολύ λεπτό.
Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Μπορούμε να καλύψουμε το μπολ με μεμβράνη και να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Βήμα 5ο
Κόβουμε την πατάτα στη μέση και περνάμε ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια μέσα από την πατάτα. Ακουμπάμε την κομμένη επιφάνεια της πατάτας σε ένα ταψί ώστε να δημιουργήσουμε μια «σούβλα».
Βήμα 6ο
Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα από τα καλαμάκια.
Βήμα 7ο
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από το κοτόπουλο.
Βήμα 8ο
Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30-40 λεπτά για να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Κόβουμε περιμετρικά τον γύρο και μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο για να γίνει τραγανό το σημείο που κόψαμε.
Συνταγή από Άκη Πετρετζίκη