Τι θα χρειαστείτε
Για το ζελέ
- 1 κουτί ζελέ φράουλας
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
- 2 φλιτζάνια κρύο νερό
- 10 φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες
Για τη μους σοκολάτας
- 1/2 φλιτζάνι γάλα (μισό και μισό)
- 2 πακέτα ζελατίνης χωρίς άρωμα (14 γραμμάρια)
- 2 φλιτζάνια κρύο νερό
- 1/2 φλιτζάνι μη ζαχαρούχο κακάο σε σκόνη
- 2/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- Φράουλες
- Μέντα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε μια φόρμα για cupcakes, τοποθετούμε καραμελόχαρτα και βάζουμε από πάνω χαμηλά ποτήρια κρασιού, ώστε να γέρνουν ελαφρά.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι βραστό νερό με το ζελέ φράουλας μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια, ρίχνουμε 2 φλιτζάνια κρύο νερό. Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό το ρίχνουμε σε χαμηλά ποτήρια, και προσθέτουμε επίσης, τις κομμένες φράουλες. Προσέχουμε το μείγμα μας να μην ξεπερνάει τη μέση του ποτηριού. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί!
Βήμα 3ο
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτουμε το κρύο νερό μέχρι να αναμειχθούν καλά και στη συνέχεια, το κακάο και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα. Μόλις βράσει, το βγάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 4ο
Όταν το μείγμα σοκολάτας γίνει χλιαρό, το προσθέτουμε στα ποτήρια με το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα.
Bήμα 5ο
Μόλις παγώσει το γλυκό μας μπορούμε να το σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες και φύλλα μέντας.
Δείτε αναλυτικά το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής " target="_blank">εδώ.