Νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Load more

Μια από τις πιο γλυκές αμαρτίες που μπορούμε να επιτρέπουμε στον εαυτό μας πού και πού είναι το απόλυτο γλυκό σοκολάτας, η σοκολατόπιτα. Με αυτή τη συνταγή, θα μπορείτε να την απολαμβάνετε ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα αφού είναι ζουμερή, απολαυστική και νηστίσιμη!

Τι θα χρειαστούμε

Για την επικάλυψη

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μαγειρική σόδα. 

Βήμα 2ο

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ηλιέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού (μαζί με τη σόδα) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Βήμα 3ο

Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα μας, το ρίχνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-28 λεπτά στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο (180℃). 

Βήμα 4ο

Στο μεταξύ, λιώνουμε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά της επικάλυψης.

Βήμα 5ο

Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτά μας, περιχύνουμε την επικάλυψη και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: timoleondiamantis.gr

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων