Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη κασερόπιτα

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη κασερόπιτα
Load more
Αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων είναι η κασερόπιτα και ευτυχώς με τη σωστή συνταγή μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάσει διόλου τη νοστιμάδα της.

Τι θα χρειαστούμε

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις το γάλα πάρει την υφή μίας σφιχτής μπεσαμέλ, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε.  Μόλις κρυώσει το μείγμα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 3ο

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα – το κάθε ένα καλύπτει το μισό ταψί. Ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο και έπειτα στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αφήνοντας 3 για το τέλος για να φτιάξουμε τη βάση. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού.

Βήμα 4ο

Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά. Χαράσσουμε την πίτα μας σε 12 κομμάτια. Αν δυσκολευόμαστε να κόψουμε την πίτα, τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Tip: Τοποθετούμε την κασερόπιτα στη υψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε.

Πηγή: supersyntages.gr

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ