Νοστιμότατες φακές στη χύτρα ταχύτητας, έτοιμες σε 15 λεπτά!

Load more

Ξέρουμε ότι οι φακές δεν είναι η αδυναμία των παιδιών, όμως δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξουν γνώμη. Η παρακάτω συνταγή, εύκολη και γρήγορη, ίσως πείσει ακόμα και τους πιο δύσκολους... πελάτες να αναθεωρήσουν για το παρεξηγημένο αυτό όσπριο. 

Τι θα χρειαστούμε

Για το σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Ρίχνουμε τις φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε κρύο νερό. Τις ξεπλένουμε καλάμε τα χέρια μας και τις σουρώνουμε σε ένα δεύτερο μπολ.

Βήμα 2ο

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φακές, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης και το νερό, και ανακατεύουμε με την κουτάλα. 

Βήμα 3ο

Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της και γυρίζουμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2.
Μόλις εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 4ο

Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, ανοίγουμε το καπάκι και σερβίρουμε τις φακές με ξύδι. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί, σαρδέλες, βραστή πατάτα και ελιές. 

Πηγή: akispetretzikis.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων