3 πεντανόστιμες και θρεπτικές σούπες

Load more
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχει φέρει μαζί του... πληθώρα ζαρζαβατικών που αποτελούν ιδανικές πρώτες ύλες για τέλειες και δυναμωτικές σούπες. Σούπες σαν τις παρακάτω, που γίνονται εύκολα και είναι πεντανόστιμες!

Κολοκυθόσουπα

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και έπειτα προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, τα λαχανικά και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2ο

Προσθέτουμε τον ζωμό και 2 φλιτζάνια (500 ml) νερό και αφήνουμε τα λαχανικά να πάρουν μια βράση. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 

Βήμα 3ο

Σε δόσεις, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάμε. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Για το σερβίρισμα προσθέτουμε σπόρους, κράνμπερις, μαϊντανό και επιπλέον λάδι.

Πηγή: delicious.com.au

Λαχανόσουπα

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα.

Βήμα 2ο 

Προσθέτουμε τον ζωμό, τις ντομάτες, τις πατάτες, το μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Όταν τα λαχανικά πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τα φασολάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.

Βήμα 3ο

Τέλος, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 ακόμα λεπτά.

Πηγή: cookingclassy.com

Κοτόσουπα

Tι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το βάζουμε να βράσει με 2 λίτρα νερό για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά (αν χρειαστεί ξαφρίζουμε τον αφρό που δημιουργείται).
 
Βήμα 2ο

Κόβουμε τα καρότα, σέλινο πατάτες, κρεμμύδια σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στην σούπα. Προσθέτουμε και το ρυζάκι με το βούτυρο, χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να βράσει για άλλα 40 λεπτά.

Βήμα 3ο

Μόλις είναι έτοιμη η σούπα μας κάνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε ένα πιάτο ένα αυγό, ρίχνουμε μέσα ένα λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά μια κουτάλα ζουμάκι από την σούπα μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε με γρήγορες κινήσεις για να μην μας κόψει το αυγολέμονο. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι όταν πάρει βράση είναι έτοιμη.

Πηγή: cookpad.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων