Τι θα χρειαστούμε
- 4 μέτριες ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 1 κρεμμυδάκι, κομμένο στη μέση κατά μήκος
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες
- 460 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί, για το σερβίρισμα
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Πρώτα κόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και στην συνέχεια, τα τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσουν τα λαχανικά, τα ψιλοκόβουμε και τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Αλείφουμε και τις δύο πλευρές των μελιτζανών με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές (4 λεπτά η κάθε μία) και στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σ' ένα πιάτο.
Βήμα 3
Καλύπτουμε τις μελιτζάνες με μοτσαρέλα και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Στη συνέχεια, τις καλύπτουμε με το μείγμα της ντομάτας και σερβίρουμε με ψωμί.
Πηγή: marthastewart.com