Τι θα χρειαστείτε
150 ml νερό80 γρ. (ή 6 κουτ. σούπας) ζάχαρη
750 γρ. ψίχα από καρπούζι, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
2-3 κουτ. σούπας λικέρ τριαντάφυλλο
10 φύλλα ζελατίνης
15 ml (1 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού ή λάιμ
Τι πρέπει να κάνετε
Bήμα 1ο
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Ρίχνετε το κρύο σιρόπι σε έναν πολυκόφτη, μαζί με το καρπούζι και το λικέρ, και χτυπάτε για 1-2 λεπτά. Αν δεν χωράει ο πολυκόφτης τα υλικά, μπορείτε πρώτα να πολτοποιήσετε το καρπούζι και να συγκεντρώσετε τα υλικά σε μπολ.
Σουρώστε το μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα, πιέζοντας απαλά με ένα κουτάλι.
Βήμα 3ο
Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνετε το μείγμα. Μην το αφήσετε να βράσει!
Βήμα 4ο
Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στύβετ με τα χέρια σας, τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και προσθέτετε τον χυμό. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες και βγάζετε από τη φωτιά.
Βήμα 5ο
Αδειάστε το μείγμα σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια για ζελέ ή κέικ και το αφήστε το να κρυώσει. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το ζελέ να σφίξει και να κρυώσει καλά.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: gastronomos.gr