Τι θα χρειαστούμε
Για τη βάση
- 120 γραμμάρια βρώμη αλεσμένη μέχρι να γίνει αλεύρι
- 120 γραμμάρια φυστικοβούτυρο (μαλακό)
- 80 γραμμάρια μέλι αραιωμένο με νερό ή σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
Για την επικάλυψη
- 1 πακέτο (120 περίπου γραμμάρια) κουβερτούρα
- Μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Προαιρετικά
- Φουντούκια ή φυστίκια
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με την γλυκαντική ουσία.
Βήμα 2ο
Βάζουμε το μπλέντερ τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι.
Βήμα 3ο
Ανακτατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μαλακό και ομοιογενές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε βρώμη ή μίγμα φυστικοβούτυρου και γλυκαντικής ουσίας, ώστε να μην είναι ούτε πολύ υδαρές αλλά ούτε και πολύ σφιχτό.
Βήμα 4ο
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το μίγμα. Το σκεπάζουμε με άλλη μία λαδόκολλα και το απλώνουμε με έναν πλάστη. Ιδανικά θέλουμε η βάση να έχει τουλάχιστον ένα εκατοστό πάχος.
Βήμα 5ο
Στη συνέχεια ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τους πιέζουμε ώστε να ενσωματωθούν στη βάση.
Βήμα 6ο
Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο και ξεκινάμε το μπεν μερί. Λιώνουμε την κουβερτούλα και όταν λιώσει και γίνε ένα με το λάδι καρύδας.
Βήμα 7ο
Βγάζουμε το ταψί απ’ το ψυγείο κι απλώνουμε τη σοκολάτα με μία μαρίζ πάνω στη βάση.
Βήμα 8ο
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο τις μπάρες μέχρι να παγώσει η σοκολάτα. Ιδανικά αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και μετά από 10-15 λεπτά.