Τι θα χρειαστείτε
- 1 κουτάκι φυτική σαντιγί (βάλτε την στο ψυγείο για να είναι κρύα)
- ¾ ζαχαρούχο γάλα (βάλτε το κι αυτό στο ψυγείο)
- 2 βανιλέτες
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 γεμάτες κ.σ. βανίλια υποβρύχιο με γεύση μαστίχα
- Γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Τοποθετήστε το εξάρτημα του σύρματος στο μίξερ σας. Στον κάδο του μίξερ βάλτε την παγωμένη φυτική κρέμα και χτυπήστε την για 10 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε το παγωμένα ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλέτες με το αλάτι και χτυπήστε για άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 2ο
Όσο χτυπάτε το γάλα και την κρέμα, λιώστε σε μπεν μαρί το μέλι με την βανίλια.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 4ο
Πάρτε ένα μπολ και βάλετε σε στρώσεις την κρέμα με το γλυκό του κουταλιού.
Τοποθετήστε το παγωτό σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σερβίρετε σε μπολάκια ή χωνάκια γαρνίροντας με το σιρόπι βύσσινο.
Έξτρα tips
-Αν θέλετε, μέσα στο μείγμα μπορείτε να σπάσετε μπισκότακια κανέλας για περισσότερη γεύση!
-Επίσης, αντί για υποβρύχιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες ελαίου μαστίχας!
*Συνταγή: syntageseleni.gr