Βρέχει κεφτέδες: 3 συνταγές που όλοι θα σε παρακαλάνε να φτιάξεις

Load more

Από τα καλύτερα, τα πιο μαμαδίστικα και πιο αγαπημένα φαγητά είναι τα κεφτεδάκια! Ανασύρουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις και οι παραλλαγές τους είναι τόσες πολλές που, πραγματικά, δεν τα βαριέσαι ποτέ. Αυτές οι συνταγές να ξεφεύγουν λίγο από τα παραδοσιακά κεφτεδάκια, είναι όμως εξίσου λαχταριστές και όσοι τις γευτούν θα σας παρακαλάνε να τα μαγειρέψετε ξανά και ξανά!

Πικάντικα κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα

Τι θα χρειαστείτε:

Τι πρέπει να κάνετε:

Bήμα 1ο

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη φρυγανιά, το γάλα και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο τους, την οποία γεμίζουμε με μοτσαρέλα. Βάζουμε λίγο κιμά για να καλύψουμε την τρύπα και πλάθουμε ομοιόμορφα. Μόλις τελειώσουμε, βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για 20 έως 30 λεπτά.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε για 7 έως 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα όλες οι πλευρές τους.

Βήμα 3ο

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τη σάλτσα σε μία μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 έως 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Πηγή: loveandoliveoil.com

Κεφτεδάκια... κοκτέιλ

Τι θα χρειαστείτε

Για τη σάλτσα

 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τοn φούρνο στους 180 βαθμούς και σ’ ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το αβγό, την κρέμα γάλακτος κι έπειτα προσθέτουμε το ψωμί και το πολτοποιούμε, έτσι ώστε να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια ψωμιού στο μείγμα.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια στο μπολ του μίξερ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το μπέικιν και τα μπαχαρικά και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μείγμα ψωμιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 3ο

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Τη σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει και προσθέτουμε τα κεφτέδακια μας. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Πηγή: onceuponachef.com

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 5 κουταλιές της  σούπας νερό και αλατοπίπερο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σ’ ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2ο

Στο μπολ με το κρεμμύδι προσθέτουμε το ψωμί και υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε το μείγμα. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας με νερό για να μην κολλάει ο κιμάς. Αφού πλάσουμε τους κεφτέδες, τους βουτάμε σε τριμμένη φρυγανιά και έπειτα τους τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε για 10 -13 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές τους.

Πηγή: cookpad.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων