Λαχταριστoί μπαμπάδες με ρούμι

Load more

Οι μπαμπάδες είναι από τα πιο ζουμερά και πεντανόστιμα γλυκά που χαιρόμαστε να αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία. Η γεύση τους είναι μοναδική και... μεθυστική χάρη στο ρούμι και πραγματικά, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να τους αντισταθεί. Μπορεί να θεωρείτε ότι το να τους φτιάξετε απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο μαγειρικό ταλέντο, όμως, αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη.

Tι θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη

Για το σιρόπι

Για την κρέμα

Για το γλάσο και το γαρνίρισμα. 

Τι πρέπει να κάνετε

Bήμα 1ο

Aρχικά, βάζουμε στο μίξερ μας το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφήσει το αλεύρι το πρώτο για να ρίξουμε τα επόμενα. Το ίδιο κάνουμε με το βούτυρο, το οποίο ρίχνουμε σιγά-σιγά. 

Βήμα 2ο

Εφόσον έχουμε βάλει όλα τα υλικά για τη ζύμη, ανεβάζουμε την ταχύτητα για ένα 1 λεπτό και στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για άλλο 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δυο-τρεις φορές. Σ' αυτό το στάδιο η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική. Τη βάζουμε στον φούρνο για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα 3ο

Σε ειδικά φορμάκια, τοποθετούμε τη ζύμη και ψήνουμε ξανά στον φούρνο ώσπου οι μπαμπάδες να ροδίσουν. Έπειτα, τους αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιών, τη ζάχαρη και βράζουμε για 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το μισό ρούμι.

Βήμα 4ο

Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τις φλούδες λεμονιού και αφού χτυπήσουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι μεταξύ τους, τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Αφαιρούμε τις φλούδες και αφήνουμε την κρέμα να πήξει.

Βήμα 5ο

Τώρα βουτάμε τους μπαμπάδες στο σιρόπι για να μουλιάσουν και έπειτα τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο ρούμι. Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σ' ένα κατσαρολάκι και μόλις βράσει αρκετά, αλείφουμε τους μπαμπάδες.

Βήμα 6ο

Στο μείγμα για την κρέμα προσθέτουμε το ρούμι, χτυπάμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (την οποία έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά). Παίρνουμε τους μπαμπάδες και τους χαράσσουμε στη μέση, έτσι ώστε να μπορούμε να βάλουμε την κρέμα μέσα. Στολίζουμε με κεράσια και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: nonnaclaudia.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων