Eύκολη και πεντανόστιμη πάστα φλώρα από τα χεράκια σας

Load more

Ένα από τα πιο νόστιμα επιδόρπια που ταιριάζουν ιδιαίτερα με τον καφέ είναι η πάστα φλώρα. Ένα σκεπαστό, γεμάτο μαρμελάδα γλυκό που το όνομά του προέρχεται από το pasta frolla που σημαίνει«εύθρυπτη ζύμη». Στα ελληνικά, η λέξη frolla παρερμηνεύτηκε με τη λέξη flora, (άνθος δηλαδή!) και μας... έμεινε και το λέμε έτσι μέχρι σήμερα. 

Μπορεί να έχουμε την εντύπωση ότι η πάστα φλώρα είναι ένα μπελαλίδικο γλυκό, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ εύκολο. Απόδειξη; Αυτή η συνταγή!

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαρμελάδα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, απλώνουμε λίγο παραπάνω από τη μισή ζύμη σε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψάκι. Βάζουμε λίγο νερό στα χέρια μας για να την απλώσουμε και να μην μας κολλήσει και προσθέτουμε την μαρμελάδα φράουλα.

Βήμα 2ο

Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη την κόβουμε και την πλάθουμε σε λεπτές λωρίδες-μπαστουνάκια, γιατί στο ψήσιμο θα «απλώσουν». Ξεκινάμε από τη μέση για να καλύψουμε την πάστα φλώρα και τα ακουμπάμε στην επιφάνεια της.

Βήμα 3ο

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Για να την ξεφορμάρουμε, περιμένουμε πρώτα να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: cookpad.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων