Τι χρειαζόμαστε
- 1,5 κιλό σπάλα αρνίσια σε μικρά κομμάτια, χωρίς τα κόκκαλα και το λίπος
- 4 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
- 5 καρότα χοντροκομμένα
- 250 γραμμάρια κολοκύθα σε κύβους
- 10-12 μανιτάρια φρέσκα καφέ ολόκληρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 1 κούπα αρακάς κατεψυγμένος
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- 3 φύλλα δάφνης
- Eλαιόλαδο
- 4-5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια κρέατος ώστε να ροδίσουν και να θωρακιστούν απ’ έξω. Τα αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ, το θυμάρι και τη δάφνη. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας, τις πατάτες, τα καρότα, την κολοκύθα, τον αρακά, τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε βραστό νερό όσο να σκεπάσει ίσα-ίσα τα υλικά μας και μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα ή λίγο παραπάνω αν δεν έχει δέσει η σάλτσα.
Βήμα 3ο
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό με συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.
Καλή επιτυχία!