Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά
- 2 φλιτζάνια βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- Προαιρετικά: διακοσμητική τρούφα
Τι πρέπει να κάνουμε
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ακόμα μισή κούπα αλεύρι ώσπου να μαλακώσει και σχηματίζουμε με αυτήν μία μπάλα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά κι έπειτα την ανοίγουμε στο τραπέζι της κουζίνας, αφού ρίξουμε μισή κούπα αλεύρι, έτσι ώστε να έχει πάχος 1,3 εκατοστά.
Με τη χρήση κουπάτ φτιάχνουμε τα μπισκότα μας σε διάφορα σχέδια και προαιρετικά προσθέτουμε χρωματιστές τρούφες. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας ώστε το να έχουν 5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα.
Διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα ή ό,τι άλλο υλικό επιθυμούμε.
Πηγή: foodmaniacs.gr
Ο Άγιος Βασίλης σε cupcakes
Τι θα χρειαστούμε
Για τα cupcakes
- 120 γραμμάρια μαργαρίνη σε κύβους
- 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο και τη διακόσμηση
- 200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια ζαχαροπλαστικής
Προαιρετικά για τη διακόσμηση
- Tρούφα χρωματιστή
- Κουφετάκια smarties
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Ινδοκάρυδο σε διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Τι πρέπει να κάνουμε
Για τα cupcakes
Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να «αφρατέψει». Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, βάζουμε τα υπόλοιπα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε τις φόρμες για τα cupcakes, τις βάζουμε σε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα cupcakes να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα στη σχάρα.
Για το γλάσο
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε σταδιακά μέσα την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις ενσωματωθούν και τα δυο φλιτζάνια, προσθέτουμε λίγο γάλα για να γίνει πιο «βελούδινη» η κρέμα. Αν θέλουμε να χρωματίσουμε το γλάσο με παραπάνω από ένα χρώμα, το μοιράζουμε σε μπολάκια και προσθέτουμε εκεί το κάθε χρώμα από αυτά.
Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα cupcakes που έχουν κρυώσει, με ένα μαχαιράκι για το βούτυρο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε τα... χαρακτηριστικά του Άγιου Βασίλη. Στολίζουμε με κουφετάκια ή καραμέλες, ζαχαρωτά και ζελεδάκια.
Πηγή: melizolithos.gr
Μπισκοτένιοι κουραμπιέδες
Τι θα χρειαστούμε
- 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 2 1/4 του φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τι πρέπει να κάνουμε
Χτυπάμε το βούτυρο, το μισό φλιτζάνι ζάχαρης και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να δέσει η ζύμη και τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. (Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, την αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου είναι τόσο σφιχτή ώστε να μπορεί να δουλευτεί με τα χέρια).
Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας από τη ζύμη, την πλάθουμε σε μία μικρή μπάλα και την βάζουμε στο ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η βάση τους να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και τους βουτάμε στην άχνη μέχρι να καλυφθούν ολόκληροι. Τους αφήνουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν και είναι έτοιμοι!
Πηγή: foodmaniacs.gr
Χριστουγεννιάτικα Marshmellows
Τι θα χρειαστούμε
- Marshmallows (για κάθε γλυκό χρειάζονται 2 κομμάτια)
- Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
Τι πρέπει να κάνουμε
Λιώνουμε την κουβερτούρα ή τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Παίρνουμε ένα γλειφιτζούρι και περνάμε με προσοχή δύο marshmallows στην βάση του. Παίρνουμε 5-6 γλειφιτζούρια, τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και με τη βάση ενός φλιτζανιού τα «σπάμε».
Βουτάμε τα marshmallows στην σοκολάτα, παίρνουμε από το τρίμμα του γλειφιτζουριού και το πασπαλίζουμε επάνω στην σοκολάτα πριν αυτή στεγνώσει. Έπειτα, τα αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν για αρκετές ώρες.
Πηγή: be2news.gr